ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как правилно да почистваме кожата на лицето

Как правилно да почистваме кожата на лицето

ХрисиХриси
Новак
31216
Почистване на лице
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
Препоръчано за теб:
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
22.00 лв.
Виж ››

Всяка дама почиства кожата си по различен начин и според нея той е правилният. Всъщност много момичета грешат и понякога дори вредят на лицето си по начина, по който го почистват. Важно е да се грижите съвестно за тялото си, особено ако имате чувствителна кожа. Предлагаме на вниманието ви няколко универсални правила за почистване на кожата, които ще ѝ се отразят положително и ще я направят чиста и свежа. Ето как правилно да почистваме кожата!

Почистване на лице се прави вечер преди лягане – за да премахне не само грима, а и всичката мръсотия, която се е лепнала за него през деня. Така че нека това бъде последното нещо, което не пропускате всяка вечер, създайте си този навик, ако искате да имате чиста и красива кожа.

Мократа кърпичка е решение за почистване на лице, но не и окончателно такова – ако нямате сили да почистите лицето си с друго, освен с кърпичка, след това задължително измийте с хладка вода.

Използвайте две кърпички – нека си признаем, че когато вземем една кърпичка, тя ни стига за цялото лице. Да, ама не! Трябва да се използват минимум две за правилно почистване на кожа, тъй като, ако изтъркате всичкия грим с една може да запушите порите и да разнесете остатъците навсякъде. Първо, изтрийте грима от очите и останалата част на лицето, а после – с втората кърпичка, минете цялото лице, за да премахнете остатъчния грим.

Вземете правилните козметични продукти за вашия тип кожа – серум, тоник за лице, мицеларна вода или др. Според пособията, които ползвате, изберете доказала се марка и качествен продукт за наистина добро почистване на лицето.

Почистване на лице

Лицето се мие с хладка вода, не с гореща. Ето и още едно правило, което може би всички нарушаваме – след като измиете лицето, не го търкайте в опит да го подсушите. Правилно е това да стане с леки попивания с кърпата.

Ето и един жокер от нас: Домашни маски за лице с натурални продукти се отразяват по-добре на кожата, отколкото тези, купени от магазина. Пробвайте да си забъркате такава сами вкъщи и ще се убедите. Нищо не може да се сравни с домашно приготвената маска за коса или кожа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest