ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»5 упражнения за силна и мускулеста челюст

5 упражнения за силна и мускулеста челюст

Силна и мускулеста челюст
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Първото нещо, което хората забелязват в нас, е лицето ни, така че не е изненадващо, че всеки би искал да изглежда перфектно и да няма бръчки по лицето. Изследванията всъщност показват, че привлекателността е много важна за хората. Независимо от това ние често съдим хората въз основа на външния им вид.

Изследванията показват, че жените са склонни да предпочитат мъже, които имат силна и мускулеста челюст. Но ако нямате силна челюст като на Супермен, няма място за паника! Има някои неща, които можете да направите, за да подобрите нещата. Като например упражнения за челюстните мускули, които ще ви помогнат да оформите челюстта си в по-дефиниран вид.

Предлагаме ви упражнения, които е доказано, че вършат работа. Те са консултирани от двама експерти – д-р Скот Майкъл Шрайбер - хиропрактикуващ лекар, който е сертифициран в областта на рехабилитацията и клиничното хранене и Кристина Осорио - инструктор по йога.

Как упражненията помагат?

Според д-р Шрайбер предните мускули на врата обикновено са недоразвити, защото почти никога не правим упражнения за тях. Те могат да бъдат основна причина за увиснала гуша и скрита причина за болка в шията, казва той. Затова опитайте тези упражнения и ще видите как болката ще изчезне, а и ще започнете да изглеждате по-добре!

1. Кръгове с врата

Това упражнение се прави легнали на земята по гръб си ръце на корема. Дръжте брадичката към гърдите си и след това повдигнете главата си в земята. Вдигайте само главата, не останалата част от тялото. Започнете да правите кръгови движения. Първоначално започнете с 3 серии по 10 повторения, а с времето ги увеличете.

2. За подсилване на яката

Това упражнение може да се направи в седнало положение, изправено или легнали по гръб. Дръжте главата си изправена, успоредно на пода, като движите главата си напред-назад. Отново се опитайте да местите само главата си, не други части на тялото. Първоначално започнете с 3 серии по 10 повторения, а с времето ги увеличете.

3. Въртене на езика

Това упражнение е насочено към мускулите под брадичката. Поставете езика си на върха на устните си, зад зъбите. Натиснете езика си, за да затворите напълно устата си. Започнете да пипате, като същевременно издавате вибриращ звук. Това ще активира мускулите ви. Направете 3 серии по 15 повторения.

4. Издаване на звуци

Тези движения са насочени към мускулите около устата и страни на устните. Отворете широко уста, след това кажете "О", последвано от "Е." Не забравяйте да издавате тези звуци силно, като същевременно не докосвате зъбите си. Направете 3 серии по 15 повторения.

5. Брадичката

Това упражнение спомага за повдигане на мускулите на лицето и брадичката. Със затворена уста натиснете долната си челюст и вдигнете долната си устна. Трябва да се почувствате като опънати под брадичката и в челюстта. Задръжте така за 10-15 секунди, след което се отпуснете. Направете 3 серии по 15 повторения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest