ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Правилната грижа за венците

Правилната грижа за венците

Правилната грижа за венците

Когато става въпрос за здравето на устната кухина, не е важно само колко прави са зъбите ви или колко сияйна е усмивката ви. Не подценявайте и венците си! Дори да нямате кариеси и да имате най-перфектната усмивка, това не означава, че сте имунизирани срещу заболявания на венците. Обикновено тези заболявания са безболезнени и повечето хора нямат представа, че нещо не е наред с венците им. Въпреки това са предотвратими.

Прочетете статията и се запознайте с няколко съвета, които ще ви разкрият как да запазите венците си здрави.

Използвайте конец за зъби

Правилната грижа за венците

Използвайте конец за зъби поне веднъж на ден. По този начин ще отстраните плаката и храната, която не може да бъде достигната с обикновената четка за зъби. Няма никакво значение по кое време на деня ще го направите. Просто го направете!

Редовно почиствайте зъбите си при стоматолог

Вашият стоматолог може да открие симптомите на ранно заболяване на венците, ако го посещавате редовно. Така симптомите могат да бъдат излекувани още преди да станали по-сериозни. Професионалното почистване е единственият начин за премахване на зъбен камък. Също така може да се отървете от плаката, която сте пропуснали при миенето на зъбите или почистването с конец в домашни условия. Ако имате възпаление на венците, миенето и почистването на зъбите, както и редовните стоматологични прегледи могат да ви помогнат да се излекувате.

Откажете цигарите

Пушенето е свързано с появата на заболявания на венците. Тъй като тютюнопушенето отслабва имунната система, борбата с инфекциите на венците е затруднена. Освен това пушенето затруднява възстановяването на венците, след като веднъж са били повредени.

Правилната грижа за венците

Мийте зъбите си два пъти на ден

Почиствайте зъбите си след всяко хранене. Почистете и езика си, тъй като той може да съдържа бактерии.

Помислете за закупуване на електрическа четка за зъби. Нейното използване може да намали на риска от гингивит и количеството на плаката повече от обикновените четки за зъби. Сменяйте четката си за зъби или главите на електрическата четка за зъби на всеки три до четири месеца, или по-рано, ако четката стане много оръфана.

Използвайте с терапевтична вода за уста

Терапевтичната вода за уста може да ви помогне за намаляване на плаката, предотвратяване или намаляване на гингивита и скоростта на развитие на зъбния камък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest