ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Всички ползи от сауната на едно място

Всички ползи от сауната на едно място

Ползи от сауна
Пулсов оксиметър - син
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов оксиметър - син
60.00 лв.
Виж ››

Сауна терапията е древен метод за детоксикация и лечение на тялото, ума и духа.

Нашите тела са устроени да се детоксикират сами до известна степен. Въпреки това за нас е важно редовно да практикуваме лесни начини за детоксикация.

Ползите от сауната са невероятни. Запознайте се с тях.

Моментално намаляване на стреса

Сауната е един от най-ефективните методи при борба със стреса. Сауната насърчава телата ни да преминат в състояние, което ни позволява да си почиваме и да се лекуваме.

Балансиране на хормоните

Намаляването на стреса спомага за понижаване на хормона на стреса - кортизол. Когато кортизолът се поддържа в равновесие, щитовидната жлеза, инсулинът, тестостеронът и естрогенът също се поддържат в равновесие. Всъщност и нивата на прогестерон могат да се повишат, ако запазим кортизола си в здравословен диапазон.

Сдобиване със суперсили

Известни са много ползи от сауна. Тя може да ви накара да се почувствате така, сякаш сте придобили суперсили. Според редица изследвания инфрачервената сауна може значително да способства за бързото заздравяване на рани, включително и увреждане на ретината.

Извор на младостта

Кожа

Инфрачервената сауна забавя стареенето и ви дарява с млада и еластична кожа. Червената светлина стимулира производството на колаген и еластин. Колагенът и еластинът помагат за уплътняване на кожата, което също може да помогне за премахване на стриите и целулита.

Изпотяването премахва бактериите от кожата и подобрява нейното здраве. Освен това инфрачервената сауна намалява възпалението и може да облекчи кожни проблеми като псориазис и екзема.

Отслабване без никакво усилие

Ползите от сауната не се изчерпват с това. ТЯ може да помогне при сваляне на излишни килограми. Тя нормализира сърдечния ритъм, докато понижава кръвното налягане и ускорява метаболизма. Тези физиологични въздействия са изключително сходни с кардио упражнения.

Подобряване на циркулацията

Ефектът от сауната е безспорен. Когато седите в горещата сауна температурата на тялото започва да се покачва. Това води до разширяване на кръвоносните съдове, което увеличава притока на кръв и общата циркулация. Кръвта носи хранителни вещества и кислород към всички тъкани на тялото и им помага да се излекуват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest