ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Храните, които вредят на кожата

Храните, които вредят на кожата

ХрисиХриси
Новак
31216
Бръчки

Чистата и гладка кожа, без пъпки и разни други несъвършенства, е мечта на всички дами. Голяма част от представителките на нежния пол се запасяват с козметични продукти, подлагат се на разкрасителни процедури и полагат какви ли не други грижи за кожата.

Полагането на правилата козметика обаче не е достатъчно. Здравословното хранене също оказва влияние върху кожата. Ако консумираме вредни храни пък, това ще се отрази и на вида ни. Ето затова трябва да подбираме внимателно менюто си. Вижте в следващите редове Храните, които вредят на кожата, и ги избягвайте.

Захар

Бисквити

Освен че се свързва с диабет, прекалената консумация на сладко води до проблеми със зрението, нервната система, стомашни неразположения и бръчки. Съединенията, които се намират в състава на захарта, унищожават колагена, а оттам еластичността и добрия вид на лицето. Захарта е сред добре познатите вредни храни за кожата.

Сол

Солта е една от най-разпространените, предпочитани и за съжаление вредни подправки. Спада и към вредните храни за кожата. Тя може да навреди най-много на кожата в околоочния контур предизвиквайки образуването на торбички под очите. Ужасните тъмни кръгове по очите също са сред последствията, които може да видите върху лицето си, ако прекалявате със солта. Може да отвърнете на солената реакция с много вода, зелен чай, плодове и зеленчуци, които ще възстановят щетите максимално.

Мляко

Мляко

Тук ще разочароваме голяма част от хората, понеже дори не знаем дали има такива, които не обичат и не консумират мляко. Да, ще трябва да го ограничите, тъй като то съдържа редица хормони, които стимулират обривите и кожните възпаления. Намалете млякото, ако търсите лечение на пъпки. Той е сред известните вредни храни за кожата.

Кафе

Кафето ограничава производството на колаген и съдейства за по-бързото стареене на кожата.

Глутен

Нещо, което трябва да ограничите за доброто функциониране на целия организъм и задължително, ако имате чувствителна кожа. Глутенови храни са зърнени култури, като ечемик, овес, пшеница и ръж. Съществуват и прикрит глутен, който би могъл да се подвизава в продукти, като кисело мляко, сладолед, колбаси, сирене, и т.н. Ето защо е хубаво да четете етикетите и да внимавате как проектиране менюто си за деня. Глутенът може да бъде причина за стомашен дискомфорт, проблеми с храносмилането и кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest