ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Многобройните ползи от терапевтичен масаж

Многобройните ползи от терапевтичен масаж

Терапевтичен Масаж

При болки в гърба хората първо се обръщат към мануалните терапевти. Масажът помага при болка, причинена от обездвижване, наднормено тегло, наранявания, прищипване на нерв и гръбначни проблеми. Какви други са многобройните ползи от терапевтичен масаж?

Добрият терапевтичен масаж помага за отпускане на мускулите, подобрява кръвообщението. Мануална терапия, насочена към шийните прешлени, облекчава главоболието. По време на торакален масаж се облекчават невралгия и остеохондроза, локализирани в тази област.

Терапевтичният масаж има аналгетичен ефект при лечение на гръбначна херния. Показания за мануална терапия са артроза, мускулни болки и спазми, вътрешни блокове, причинени от стрес, замаяност и главоболие, наранявания и тежки заболявания на гръбначния стълб по време на възстановителния период. С помощта на масаж можете да намалите подпухналостта, болките в гърба, да подсилите матката по време на бременност и да подготвите тазовите органи за раждане.

Преди провеждане на терапевтичен масаж пациентите трябва да преминат през изчисления, магнитно-резонансна томография, радиография и други инструментални изследвания на гръбначния стълб. Това ви позволява да определите диагнозата, както и да идентифицирате противопоказания за масаж.

Масаж с терапевт

Мануална терапия е противопоказана при инфекциозни заболявания на гръбначния стълб и ставите, психични разстройства, открити повърхности на рани, ракови заболявания, повишено съдово налягане, отравяне, нарушения в кръвообращението в мозъка, тежки сърдечносъдови заболявания.

Курсът на масаж се състои от средно десет процедури и се определя индивидуално за всеки болен. След терапията лекарят може да препоръча използването на независими медицински техники. Масажът може да се използва за лечение на патология при хора от всяка възраст. Това е безболезнена и ефективна процедура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest