ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Как да изберем добър зъболекар?

Как да изберем добър зъболекар?

Зъболекар
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

За съжаление, много често се сещаме за важността от избор на добър зъболекар, и то обикновено когато щетите в нашата устната кухина са вече нанесени.

Един некачествена пломба или немарливо отношение към венците ни от страна на зъболекар, към когото сме се обърнали за помощ, могат да имат сериозни последствия за нашето дентално здраве.

Но как да изберем добър зъболекар, на когото можем да имаме пълно доверие. Ето няколко варианта:

1. Доверете се на мнение на приятел

При избор на добър зъболекар не е толкова важно дали става въпрос за мнението на най-добрия ви приятел или пък на по-далечен познат. Значение има дали въпросният човек има достатъчно богат опит със зъболекари и дали е доволен. Един добре излекуван зъб не гарантира компетентността на денталния специалист, важен е опитът.

2. Доверете се на мнението на хора от социалното пространство

Да, става дума за т. нар. лайквания. Колкото повече са те, толкова по-голяма вероятност има зъболекарят, към когото са насочени, да е добър специалист. Има дори и такива форуми, в които можете подробно да прочетете какви са плюсовете и минусите на денталния лекар - дали работи бързо или се бави, дали има богат опит, дали е внимателен или не е просто поредният кожодер. Отделете необходимото време да се информирате, за да не съжалявате на по-късен етап. Проверете как се представя при лечение на зъби, кървящи венци, почистване на зъбен камък.

3. Доверете се на авторитета на зъболекаря

Зъболекар

Знаете, че синоним на авторитет е доброто име. Слави ли се въпросният зъболекар с авторитет, то явно има защо. Натрупал е голям опит зад гърба си и пациентите му са доволни от работата му. Вероятно по-реална оценка от тази няма да намерите. Вземете го предвид, когато търсите добър зъболекар.

4. Не пестете пари за здравето си

Факт е, че в наши дни често се случва да пестим пари за здравето си и търсим възможно най-евтиния специалист, когато става въпрос за дентални проблеми. Дори ако ни кажат, че трябва да дадем около 3 000 лв. (че и отгоре), за да си сложим брекети, ние автоматично решаваме, че това не е необходимо. Да, в случая става дума за външен вид, но ако се замислите, ще видите, че се отнасяме по подобен начин и когато става дума за здравословното ни състояние. Не допускайте тази грешка, която мнозина правят, защото тя може наистина да има не само сериозни, но и трайни последствия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest