ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да махнем дъвка от косата?

Как да махнем дъвка от косата?

ХрисиХриси
Новак
31216
Дъвка от косата
Стилен свещник на дървена стойка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен свещник на дървена стойка
5.40 лв.
Виж ››

Кошмарът на всяка дама – дъвка в косата! Това е редовен номер на момченцата в училище - да закачат момичето, което толкова ги дразни. Сигурно и на вас ви се е случвало, а може би го преживявате и сега, с дъщеря си.

Не, че не можем и като по-големи да забъркаме страхотна каша, която да завърши с дъвка в косата... Без значение кога се случи, настъпва пълен ад, особено ако имате дълга коса.

Как да се отървете от този проблем с възможно най-малко щети или иначе казано, без да се налага да сменяте прическата? Спокойно, момичета (а и момчета)! Махане на дъвка от косата не е толкова трудна задача.

По принцип, от дреха, дъвката може да се махне, след като се изстуди с ледено кубче. Опитайте този вариант и при косата. Ако не падне сама, поне ще отслабите захвата ѝ и ще отнемете част от лепкавостта.

След като може да я премахнете с помощни средства. Може да опитате да махнете дъвката с кола. Потопете кичура коса, изчакайте няколко минути.

След като го извадите, би трябвало да се отървете от дъвката много по-лесно. Същия ефект ще се получи и ако имате газирана вода под ръка. Благодарение на съставка си, тези напитки ще ви помогнат в борбата с лепкавия проблем.

Като средство за справяне с този проблем се препоръчва и нагорещеният оцет. Нанесете го върху дъвката или потопете косата си. След това измийте с шампоан, както правите обикновено.

Другият вариант, който може да опитате е с фъстъчено масло.

Масло за премахване на дъвка от косата

Нанесете обилно върху дъвката и косата около нея. Скоро то ще отслаби дъвката и тя ще падне сама. Маслото е богато на мазнини и има свойството да разтваря лепкава субстанция. Ако не разполагате с фъстъчено масло, може да опитате с обикновено такова или маргарин.

На същия принцип действа и майонезата. Намажете дъвката с продукта, изчакайте няколко минути, докато падне и преминете към измиване на косата. Това е мазен продукт, така че ще се наложи да бъдете по-упорити в премахването на дъвка от косата.

Разбира се, най-добре е да избегнете тази неприятна ситуация, но ако не успеете, тези съветите ще ви помогнат да се справите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest