ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да съхраняваме костюмите

Как да съхраняваме костюмите

За съхранение на костюми имате нужда от просторен гардероб
Поставка за телефон за кола с безжично зарядно
Препоръчано за теб:
Поставка за телефон за кола с безжично зарядно
38.00 лв.
Виж ››

В днешното забързано ежедневие костюмът стана една удобна и практична дреха. Панталонът е функционален както за мъжете, така и за жените. А сакото – лесен начин да имате връхна дреха, когато е по-хладно, но и същевременно да изглеждате елегантно и стилно. Особено ако професията ви го налага.

Но модните тенденции доста се промениха, така че има и доста по-разчупени и спортни костюми от добре познатите класически стилове преди години. За да изглежда добре всеки ден, обаче трябва да положим грижи не само за себе си, но и за дрехите си. Ето важни съвети как да съхраняваме костюмите!

Голям гардероб

За да сте сигурни, че ще съхранявате добре костюмите си, ви трябва хубав гардероб. Добре би било той да е достатъчно голям, тъй като не трябва да ги бутате на прекалено тясно място. Трябва да имате достатъчно място за всеки, като е добре да ги поставяте на разстояние един от друг в гардероба.

Подходяща закачалка

Снабдете се с правилните закачалки за вашите дрехи. Формата на закачалките също е много важна. Плоската закачалка деформира сакото.

Дайте им почивка

Преди да приберете костюмите си в гардероба, първо е хубаво да ги почистите. За целта го направете професионално, на химическо чистене. След това им дайте малка почивка. На костюмите от естествени тъкани е необходимо да им се даде почивка, за да им се даде възможност да се проветрят. Закачете сакото с панталона и оставете да починат поне за ден, преди да ги върнете в гардероба.

Гладенето е най-важно

Гладенето е ключово за доброто съхранение на костюмите

Най-добре е да го правите професионално, с хубава ютия с парогенератор, задължително на дъска за гладене на дрехи. Панталоните се гладят идеално с ютия, която има тефлоново покритие. Трябва да запомните, че когато гладите панталон, първо трябва да започнете от коляното. След което - така изгладените панталони трябва да сложите на закачалка. Не ги слагайте веднага, а първо ги оставете малко да си починат и най-вече - да изстинат.

Калъф за съхранение

Сезонните костюми съхранявайте в закрито състояние, в специални платнени или синтетични калъфи. Особено скъпите сака не губят формата си при съхранение, когато внимателно запълните ръкава със смачкана хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest