ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Най-нискокалоричните плодове

Най-нискокалоричните плодове

Ябълките са сред най-нискокалоричните храни
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Въпросът с калориите стои на дневен ред за много хора поради различни причини - борба с килограмите, диетично хранене поради заболяване и други.

Широко известно е, че плодовете са най-подходящите храни, заедно със зеленчуците, по отношение на ниско съдържание на калории и оттам те са подходящ избор при диети за отслабване. Дали това наистина е така и дали важи за всички плодове?

Съществува разделение по отношение на калоричността при плодовете. Ето кои са най-нискокалоричните плодове!

Праскови

Съдържанието на калории е 39 на 100 грама, колкото е една средна на големина праскова. В същото време фибрите са 1 грам, витамини А и С и с това прасковата е чудесен плод за лека закуска преди обяда.

Диня

В динята има малко калории

Тя е с най-високо съдържание на вода, 92% от цялото тегло и 30 калории на 100 грама плод. Осигурява и достатъчно количество витамини А и С.

Ягоди

Ягодите са нискокалорични плодове. Съдържанието в 100 грама е 50 калории и 100% от нужното количество витамин С.

Пъпеш

Съдържанието на вода е 90%, а калориите в една порция са 60, както и голяма част от нужния калий на организма.

Нектарини

60 са калориите и в една нектарина, както при пъпеша. Съдържанието на протеин е 2 грама, както и добро количество калий.

Червени боровинки

Боровинките са нискокалорични

Само 46 калории има в една порция червени боровинки, но те съдържат и други полезни вещества - омега - 3 мастни киселини, витамин С и магнезий.

Грейпфрутът, сините сливи, малините също са плодове с ниско съдържание на калории и са подходящи при диети за отслабване. На другия полюс е авокадото, в него има цели 232 калории. Бананът, мангото и гроздето също не са от плодовете, подходящи за нискокалорична диета.

Калорийно съдържание в сушените плодове

Сушените плодове са подходящи при нужда от протеини, но не и по отношение на ниска калоричност. Те съдържат доста калории и не са най-разумният избор при диета за отслабване. Положителното при тях е, че засищат за по-дълго и могат да заместят едно от дневните хранения. За сравнение - сушените сини сливи съдържат 177 калории, докато пресният плод само 36 калории.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest