Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Хранителни добавки за отслабване

Хранителни добавки за отслабване

Хранителни добавки за отслабване

Продуктовият ни пазар е заринат с всякакви хранителни добавки - за подпомагане здравето на сърцето, функциите на черния дроб или бъбреците, за добра памет, за добро зрение и т.н. Има и хранителни добавки за отслабване и то не един или два вида. Дали има някакъв смисъл в това да си ги закупите, дали те наистина биха дали резултата, който търсите и дали нямат някакви странични ефекти? Именно тези въпроси ще разглеждаме тук.

Все още няма измислени каквито и да са хранителни добавки или пък лекарства, които само след няколко дни прием, ще хвърлят кантара ви в шок, показвайки му, че сте свалили цели 10 кг! Такова нещо все още не е изобретено в никоя лаборатория, а самите хранителни добавки за отслабване са само помощно средство при борбата с излишните килограми.

Всъщност макар и да звучи леко заучено, мотивацията трябва да е първата точка към вашата заветна цел - намаляване на теглото. Да имате мотивация за постигане на целите си, а когато те са свързани с отслабване, да се научите да спазвате балансирана диета и активен начин на живот.

Относно хранителния режим е важно да знаете, че гоните трайно, а не бързо отслабване. Не се подлъгвайте по последните диети на звездите. Най-малкото защото те не са се доказали във времето. Не е важно да свалите 5 кг за 5 дни, при положение, че след още 5 дни е напълно възможно да качите 7 кг или повече.

За движението какво има да се коментира? Доверете се на онази стара сентенция, че движението е здраве. Когато сте с наднормено тегло, здравословните рискове от това и онова се повишават неимоверно. Разхождайте се, запишете се на плуване, започнете да посещавате някой фитнес салон.

Едва след като сте предприели тези две действия - балансиран хранителен режим и движение - можете спокойно да се обърнете за помощ към видове хранителните добавки за отслабване.

Изберете здравословната диета, а не хранителните добавки за отслабване

Дали ще ви помогнат - категорично ДА! Но трябва добре да подбирате към кой продукт да се насочите, за да сте сигурни, че той няма да има и странични ефекти.

И именно тук е момента да ви препоръчаме да избирате само хранителни добавки, които са на натурална основа. Особено голяма популярност придобиват тези, чиято основна съставка е шафран. Малко по-скъпи са, но не крият рискове за здравето ви, което в крайна сметка е най-важно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest