ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да направим добро първо впечатление?

Как да направим добро първо впечатление?

Бъдете учтиви, за да оставите добро впечатление

Предстои ви важна делова или интимна среща и сте на тръни. Какво да облечете, как да се гримирате и най-вече как да се държите. Предлагаме ви трите най-важни правила, с чиято помощ да направите добро първо впечатление:

Външен вид

Може да ви се струва прекалено лицемерно, но я си спомнете думите на Хитър Петър, че хората по дрехите посрещат, а по ума изпращат? Има голяма доза реалност, не мислите ли? Или пък в приказката за грозното патенце, което всички пренебрегвали, но веднага щом се превърнало в красив лебед, то веднага било радушно приемано от всички. Така че, каквото и да си говорим, външният вид е от особена важност, когато искате да направите добро първо впечатление.

Знаете, че природата раздава красота на всеки по различен начин, но дори и да не се чувствате с особено впечатляваща визия, не забравяйте, че можете да я промените именно с дрехи, грим, прическа и най-вече стил. Никакви кални обувки, мръсни дрехи или пък грим, с който ще видите да излиза на сцената някоя фолкпевица (нищо лично към фолк дивите, но това си е сценичен грим)!

Поведение

Можете да се изтипосате на първата си официална среща с някой мъж или пък с неговите приятели или родители и да изглеждате перфектно - дрехи по последна мода, безупречен грим, безупречна прическа и т.н., но в момента, в който заговорите, всички присъстващи да започнат да се блещят пред вас. Направо да искате да потънете вдън земя от срам! Поведението ви трябва да подхожда на безупречната ви визия. Научете се, че учтивостта е много важна - да поздравите, да направите комплимент относно организирането на вечерята, да попитате как се чувства съответния човек. А ако бъдете въведени в разговор, който не ви интересува, струва ви се скучен, или пък изобщо нямате представа какво точно се обсъжда, по-добре запазете мълчание. Винаги е по-добре да замълчите, отколкото да се излагате.

Почерк

Усмихвайте се, за да направите добро първо впечатление

Не става въпрос да се подписвате някъде. Говорим за почерка на излъчването ви. Бъдете себе си, контролирайки единствено онези неща във вас, за които считате, че можете да направите лошо впечатление. Но не забравяйте, че вие си имате своята индивидуалност и макар и посрещнати по дрехите, визията и поведението си, то ще бъдете изпратени по ума си. Точно както казва Хитър Петър.

Бъдете позитивни

Красивата усмивка, позитивното излъчване и учтивото поведение винаги създават добро първо впечатление у околните. Заложете на топлото и открито отношение и няма да сбъркате. Бъдете естествени, но същевременно и зачитайте чуждото лично пространство. Това ще ви осигури одобрението на всички много бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest