ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Колко често се тренира корем?

Колко често се тренира корем?

трениране на стомах

Всички искаме да влезем във форма за лятото. Кой не си мечтае да покаже перфектно тонизирано тяло със стегнат корем и леко оформени плочки на плажа? Истината е, че коремът е най-трудната за извайване част от цялото тяло.

Естествено там има повече мазнини, под които е скрита мускулната стена. Границата между малко и много тренировки тук е тънка, а изглежда, че мненията са толкова, колкото и хората, от които сте ги потърсили. Ето отговорите!

Коремните мускули също имат нужда от почивка. Те са като всеки друг мускул в тялото ни. Пренатоварим ли го, резултатите не просто няма да дойдат, а може дори да се отдалечим от тях.

Почивката е важна, защото това е времето им да се възстановят. Тренировките са предизвикателство за мускулите ни, като дори разкъсват влакната им. Това не е лош страничен ефект, а търсен такъв. Въпреки това, нужно е време, за да бъдат поправени тези щети. Така мускулите ни ще станат по-здрави с времето.

Както стана ясно, не бива да прекаляваме с тренировките. Колко много обаче е прекалено много? Може би мислите, че трябва да тренирате корема си всеки ден, за да постигнете завидни плочки. Както вече предполагате, това не е вярно. По този начин отнемате от мускулната група времето за възстановяване, от което, както вече казахме, тя се нуждае.

перфектен стомах и тренировки

Хубавата новина – коремната стена се възстановява по-бързо, отколкото други мускули в тялото ни. Защото тези мускули работят непрестанно. Дори когато изглежда, че водим заседнал начин на живот, те отново са активни. Това означава, че можете да тренирате корема си малко по-често, отколкото други мускули.

Подходящо би било да правите тренировки, акцентиращи на корема, през ден. Но следвайте правилото: всяка седмица трябва да имате 2 дни, през които да осигурите на тялото си пълна почивка.

Не само упражненията са важни за красив корем. Дори и да имате най-перфектно оформената коремна стена, тя може да е скрита. За да е видима, трябва да пазите много строга диета, в която да изчислявате всяка приета калория.

Важно е тялото ви да бъде спортно, стегнато и поддържано, но не бива да изпадате в крайности. Следвайте балансирана диета, тренирайте умерено и целият ви организъм ще ви се отблагодари. А тялото ви ще е красиво не само през лятото, а през цялата година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest