ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Всичко, което трябва да знаете за пилатеса

Всичко, което трябва да знаете за пилатеса

пилатес

Помните ли, когато си обещахте през януари, че ще започнете да тренирате във фитнеса, обаче все още не сте стигнали до него? Няма повече време за губене, а Пилатес е идеалният старт, откъдето да започнете.

Правенето на нещо ново първоначално е плашещо, а Пилатесът често изглежда сложен за хората, които никога преди не са посещавали клас по Пилатес.

Той е страхотен, ако сте начинаещ или сте изгубили тренинг в упражненията. Представлява бавно и стабилно упражнение, което може да се променя според вашето тяло или състоянието, в което се намирате.

Запознайте се с няколко съвета, които веднага да приложите, за да се чувствате по-уверени още по време на първата си тренировка.

Съществуват различни Пилатес класове

Традиционният Пилатес обикновено включва тренировка, изпълнявана върху постелка на пода. Обаче съществуват и други класове, които смесват Пилатеса с други упражнения. Например, комбинация от Пилатес и Йога, или добавяне на кардио, което увеличава изгарянето на излишните калории.

трениране на пилатес

Информирайте инструктора, ако сте начинаещи

Инструкторите по Пилатес активно наблюдават участниците по време на тренировка, за да могат да предложат насоки за коригиране на формата. Хубаво е вашият инструктор да знае, че сте начинаещ, за да може да положи допълнителни усилия и да ви покаже какви промени да направите, за да увеличите ефективността на всяко от упражненията.

Носете подходящо облекло

За да получите максимална помощ, вашият инструктор трябва добре да познава вашето тяло. Опитайте се да си осигурите подходящо облекло, което ще позволи на инструктора добре да прецени дали сте нуждаете от някаква корекция. Също така трябва да помислите и за чорапи, които да предовратят плъзгането по време на всяко упражнение.

Нормално е да имате мускулна треска след тренировка

След посещение на Пилатес клас, често се появяват внезапни мускулни болки. Това е така, защото всички тези фини движения са насочени именно към мускулните групи, които не се натоварват в ежедневнието. Обикновено мускулната треска след тренировка продължава между един и два дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest