Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Това е магическата билка за любов!

Това е магическата билка за любов!

Това е магическата билка за любов!

Билката Дамяна (Turnera diffusa) е кръстена на алхимика Търнър, който ѝ отделя голямо внимание, след като открива много ѝ полезни свойства. Но историята на Дамяна датира още от времето на ацтеките и маите, които били запленени от свойствата ѝ. Използвали я като продукт за подхранване по време на дългите танци, които понякога продължавали с дни.

Билката е известна с действието си като силен афродизиак и релаксант. Мнозина дори я сравняват с канабиса заради способността ѝ едновременно да отпуска нервната система и да повишава енергийните нива. Интересен факт е, че подобно на канабиса, и тази билка може да се пуши и да се слага в различни печива.

Ползи от употребата на Дамяна

Стимулира либидото

Това е магическата билка за любов!

Няма как да не започнем с най-известното свойство на билката, за което и без това вече споменахме. Дамяна се употребява като афродизиак от хиляди години. В състава на билката влизат вещества (кофеин, арбутин, флавоноиди), които увеличават сексуалната възбуда и притока на кръв към половите органи и повишават издръжливостта. Освен това тя има способността да намалява хроничната умора и да тушира ефектите на стреса.

Тя може да бъде употребявана както от мъже, така и от жени. Всъщност според редица изследвания комбинацията от Дамяна, Л-аргинин, американски женшен, корейски женшен и гинко билоба може да има голяма полза за сексуалното удовлетворение. Тя увеличава честото на оргазмите и намалява вагиналната сухота, която е характерна за жените в менопауза.

Намалява усещането за стрес

Това е магическата билка за любов!

Втората най-честа причина за употребата на тази билка е, че тя контролира състоянията на депресия, тревожност, нервност, летаргия и безсъние. Тя помага за изграждане на естествена защита срещу физически и емоционален стрес, облекчава хроничната болка, подобрява храносмилането.

Спомага при наднормено тегло

Билката Дамяна може да се приема в комбинация с други билки (гуарана и йерба мате), за намаляване на теглото и премахване на излишните мазнини. Тази комбинация подобрява енергийните нива, поддържа физическата активност, контролира стресовия апетит и балансира хормоните.

Облекчава симптомите на ПМС

Това е магическата билка за любов!

Жените, страдащи от ПМС, могат да се възползват от тази билка. Тя значително облекчава главоболието, коремните спазми и мускулните болки. Тонизира нервната система и ума, с което помага на жените да се справят с лошото си настроение и нервните си изблици по време на този период. Освен това тя стимулира храносмилането, с което намалява подуването и болките в корема.

Други ефекти на Дамяна

Това е магическата билка за любов!

-Укрепва кръвоносните съдове на тялото и мозъка;

-Поддържа и засилва ендокринната система;

-Подхранва кожата;

-Помага при анемия, респираторни инфекции, гъбични инфекции и кожни заболявания.

Препоръчваме ви да се консултирате с личния си лекар, преди да започнете да приемате Дамяна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest