ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Как да поставя дамски тампон?

Как да поставя дамски тампон?

ГеновеваГеновева
Копирайтър
443195
Дамски тампон
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
44.00 лв.
Виж ››

В днешно време доста жени използват дамски тампони, а не дамски превръзки. Удобно е да ползваш тампон, особено в летните месеци, когато е топло и усещането на дамска превръзка причинява дискомфорт.

Разбира се, това е въпрос на предпочитание и всяка една дама индивидуално избира какво да ползва през този период. Днес ще опишем на какво да обърнете внимание и как правилно да поставите дамски тампон.

За да извършите успешно манипулацията, е необходимо да заемете правилна позиции и да сте напълно спокойни. Първо си измийте ръцете и след това седнете на тоалетната чиния. Или застанете прави. Това зависи от вашето удобство. Опитайте и двете позиции и преценете, в коя да останете.

След като сте заели удобна за вас позиция, вземате дамския тампон и го разопаковате според указаните стрелкички и отстранете опаковката. Хванете конеца и го опънете хубаво, не пропускайте да го направите.

Конецът е важен за момента, в който ще премахнете тампона и заради това трябва да е опънат добре. Сложете тампона във влагалището внимателно без силен натиск, просто го направете плавно и спокойно.

Заемете удобна позиция при поставяне на дамски тампон

Важно е да сте отпуснати, а не стегнати. Ако се стегнете, ще изпитате един дискомфорт и няма да ви е удобно. След това внимателно плъзнете тампона нагоре-надолу възможно най-навътре.

Ако след поставяне на дамски тампон, усещате тампона, трябва да го напъхате по-дълбоко. Когато спрете да го усещате, означава, че тампонът е поставен правилно. Опънатият конец трябва да виси, за да може при нужда да се издърпа. След като приключите и сте убедени, че сте поставили дамския тампон добре, си измийте отново ръцете.

Важно е да спазвате добра интимна хигиена при поставянето и премахването на тампона. Също така да се сменя според необходимото време и разбира се, да сте учили точния си размер и марка. Абсолютно забранено е да използвате тампони, ако не сте в месечен цикъл. Поставяйте го само, когато цикълът ви е дошъл! Не си правете опити или експерименти, ако не сте неразположени!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest