ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Какъв да е моят първи домашен любимец

Какъв да е моят първи домашен любимец

Котките са добър първи домашен любимец
Електронен кантар за куфари и чанти
Практичен аксесоар за вашия дом:
Електронен кантар за куфари и чанти
16.00 лв.
Виж ››

Отглеждането на животно може да се сравни с грижата за дете. Вашият питомец ще изисква определено усилия от ваша страна, финансова стабилност и пълна отдаденост.

Това се отнася с особена сила за социалните животни, които изискват внимание и непрекъсната интеракция със своя стопанин. Ако ви предстои да си вземете своя първи домашен любимец, определено имате повод за дълбоки размишления.

Най-малкото защото хората са различни, както и самите представители на животинския свят. При това положение шансът да се напаснете с един домашен любимец, а с друг-не, е голям.

Вижте в следващите редове кога и какви животни са подходящи за първи домашен любимец.

Котка

Мъркащата топчица ще ви дари с много нежност, топлина и смях. Тя не изисква ежедневни разходки, но пък се налага да почиствате нейната котешка тоалетна поне веднъж дневно. Подходяща е за пръв домашен любимец, ако прекарвате повече време у дома.

Куче

Кучетата стават за пръв любимец

Кучетата са забавни и обичат разходките. Те са добър първи домашен любимец, ако водите активен начин на живот и споделяте тяхната най-голяма страст. Вземете си куче само ако сте напълно сигурни, че имате търпението да го обучите и да му се отдадете напълно в следващите 10 и повече години.

Хамстер

Хамстерите, морските свинчета и другите подобни дребосъци също са подходящ първи домашен любимец, тъй като не изискват трудоемки грижи. Освен това те не живеят дълги години, така че не се налага да поемате отговорност за много време напред.

Рибки

Изберете рибки за пръв домашен любимец, ако обичате спокойствието и тишината

Рибките също са вариант като първи домашен любимец. Те са мълчалива компания, която ще ви накара да се отпуснете след напрегнати работен ден и да забравите за стреса. Разбира се, също изискват да инвестирате в определено оборудване за аквариум и храна за рибки, но пък разходите ще са далеч по-скромни.

Таралеж

Таралежите спадат към графата екзотични домашни любимци. Повечето от тях са по-активни през нощта, а през деня обичат да мързелуват. Вземете си таралеж, ако сте нощна птица и си търсите компания за късните часове, когато приятелите ви спят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest