ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Съвети за почистване на котешки косми

Съвети за почистване на котешки косми

Почистване на котешки косми
Стилен черен сушилник за съдове - 44 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен черен сушилник за съдове - 44 см
53.00 лв.
Виж ››

Мъркащият ни домашен любимец е често любим компаньон след тежък работен ден. Котешките косми навсякъде из апартамента и дрехите обаче са един от най-големите кошмари на всеки стопанин на котка. Нерядко се оказва, че се налага да прекараме уикенда в борба с падналата козина и прахосмукачка в ръка. Но има спасение. Или поне трикове, които да направят живота ви по-лесен. Просто следвайте нашите съвети за почистване на котешки косми.

Досадното задължение да събирате следите от вашия четириног ще е далеч по-лесно, ако го правите ежедневно. Важно е да сресват мъркащият ви приятел поне един път на ден. Това е не само полезно за козината на котката, но отделянето на мъртвите косми ще ви спести и много чистене.

Най-лесно е първо да използвате метла за почистването на пода и килимите. Така ще избегнете задръстването на прахосмукачката с топка косми. На пазара вече се предлагат и прахосмукачки, които са специално предназначени за стопаните на котки или кучета. Те са малки и работят на батерия, а почистването на меката мебел е значително по-лесно, някои от тях са дори пригодени за директна употреба върху домашния любимец.

Ако пък нямате специален уред под ръка може да използвате бърз трик. Минете по повърхността на дивана с мокра, гумена ръкавица. Космите ще се залепнат по нея мигновено. Когато почиствате котешки косми в къщата, не забравяйте за котешкото легло. Добре е периодично да го дезинфекцирате с препарат, преди това обаче задължително се уверете, че е подходящ за домашни любимци.

Всеизвестен факт е, че къпането на котката не е от любимите преживявания на животното, но банята ще помогне за отделянето на голяма част от мъртвата козина на животното, а след това ресането ще е много по-лесно. Ако сушите котката със сешоар - уверете се предварително, че е настроен на ниска степен. В противен случай рискувате космите да се разхвърчат навсякъде из току-що почистения ви апартамент.

Къпете котката редовно за по-малко хвърчащи котешки косми

Ако сте стопанин на косматко, може би ви се е случвало хората около вас веднага да разберат по дрехите ви, че имате коте вкъщи. За премахване на котешки косми от дрехи може да използвате специално пригодени за това ролки от лепящи ленти. Ако не разполагате с такава, сложете обикновено тиксо на ръката си като запазите лепящата част от външната страна. След това минете през дрехите си с ръка.

Живеещите с мъркащо коте трябва да проверяват периодично и филтъра на пералнята, за да избегнат задръстване на уреда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest