ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Как да се справим с раздялата

Как да се справим с раздялата

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
53111k
Как да се справим с раздялата
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл-10%
Качество без компромис:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
26.00 лв.
Виж ››

Приказките са страхотни, нали? Принц на бял кон, любов от пръв поглед и всички заживели щастливо.

За жалост обаче реалността ни поставя пред трудната и тежка истина, при която любовта приключва, а ние оставаме единствено с разбитите надежди, мечти и парченца от душата ни.

Но, хей, горе главата - животът е тук и е сега, а нали знаете, че много често всяко зло е за добро.

Истината е, че тази фраза не е достатъчна, за да преодолеем раздялата, но ето няколко неща, които биха били полезни:

Живей за мига

Първото и най-важно правило е: не се предавай на отчаянието и се наслаждавай на другите красиви и стойностни неща около теб. Една раздяла не означава край на всичко, а е една възможност за нещо по-добро.

Излизай с приятели

Как да се справим с раздялата

Приятелите и тяхната подкрепа са безценен лек при преодоляване на болката. Те ви познават най-добре и са единствените, които знаят как да ви разсеят.

Сподели

Не таи болката в себе си. Колкото по-дълго не изричате нещата, които изпитвате, толкова по-дълго ще се измъчвате заради раздялата и няма да ви напуснат въпроси като Аз ли съм причината, Всичко е било лъжа и куп други подобни.

Прекарвай време със семейството и близките си

Те са хората, които винаги ще бъдат до теб и ще те подкрепят. Не е нужно да говорите нещо или да се правите на щастливи - та са онези, които все пак усещат какво се случва с теб.

Хоби

Как да се справим с раздялата

Сега е моментът да се отдадеш на онова нещо, което те отпуска, разсейва и те кара да се чувстваш добре - спорт, рисуване, дори четене на книга. Запиши се в група, където с мнозина ще имате еднакви интереси, а това на свой ред довежда до нови познанства и приятелства, а защо не и до нова връзка?

Разсейте се от мислите за бившия и за прекараните мигове с него

Не вдигайте телефона, не гледай общи снимки и не мислете за спомените ви с него - игнорирайте всичко, свързано с него, и постепенно ще преодолеете болката.

Съдбата постоянно ни поставя пред трудности, но от нас зависи какъв ще бъде животът ни: животът е такъв, какъвто сам си го направиш. Излизай, забавлявай се и се отдай на живота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest