Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Как да се справим с нощния глад?

Как да се справим с нощния глад?

Как да се справим с нощния глад?

Надали има по-голям враг по пътя на свалянето на килограмите от нощния глад. Дори да спортуваме ежедневно, дори да се стремим да се храним здравословно и денем да броим всяка една калория, която попада в тялото ни, всичките тези усилия биха били напразни, ако нощно време започнем честичко да отскачаме до хладилника.

Защото макар за някои хора, които имат здрав сън, подобно нощно "тъпчене" да изглежда абсурдно, има много доказателства, че голям процент от населението ни обича да се отдава на нощни пиршества. Ето няколко съвета как да се справите с нощния глад:

1. Винаги имайте под ръка до леглото си шише с минерална вода. Всеизвестен факт е, че водата до голяма притъпява степен усещането за глад, а тъй като се предполага, че не сте напълно "кукуряк", за да се втурнете към хладилника, тя може да свърши направо чудеса. Вместо да търсите храна, пийте вода!

2. Не дръжте в хладилника си нищо сладко или го изваждайте от него преди лягане. Прекаляването със сладко само по себе си води до увеличаване на теглото, но когато това се случва нощно време, положението с трупането на килограми може да стане катастрофално. Просто по това време организмът ни е в покой, метаболизмът ни е забавен и всичко сладко, което приемаме, ще се натрупа я на дупето ни, я на корема ни. А първото място, към което се насочваме, за да задоволим нощния си глад, почти винаги е хладилникът.

Нощен глад

3. Ако чак толкова ви се прииска да похапнете нещо сладко, винаги е по-добре да изядете някой плод, няколко лъжици плодов десерт или пък лъжичка мед. Така хем ще сте си угодили, хем ще забравите за желанието ви да нападнете всичко сладко, изпречило се пред погледа ви.

4. Както казват почти всички диетолози - хранете се често, но на малки порции. Така ще се усещате винаги сити, дори и нощно време.

5. Поставете снимки на дебели хора върху хладилника си или надписи, показващи колко вреден навик за регулиране на теглото е нощния глад. Колкото и да сте сънени, гледки на дебелани или пък таблици, изчисляващи калориите, биха ви стреснали и вероятно отказали от това, което сте намислили - да задоволите нощния си глад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest