ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да се отървем от старите мебели

Как да се отървем от старите мебели

Стари мебели

За всеки човек е радостен миг да се сдобие с нови мебели. Все пак домът е нашата крепост, както са казали мъдреците много преди нас.

В полза на съвремието ни е обаче е фактът, че можем да си поръчаме всичко накуп - от цялостно обзавеждане за кухнята ни (с вградени плотове, вградена фурна и котлони и т.н.) до всичко необходимо за обзавеждането на всекидневна, детска стая или спалня.

Като оставим настрана финансовите средства, които сме отделили за подобно начинание, всичко изглежда от лесно по-лесно - можете да си поръчате домашното обзавеждане он лайн, да го доставят до дома ви и дори да ви го монтират на място. Никакъв проблем в нашия век!

Но, за да се случи всичко това, трябва първо да се отървете от старите си мебели. Не можете да ги изхвърлите като битови отпадъци, защото е забранено, а и надали ще ви е по силите да помъкнете старата си секция пеша (защото не се побира в асансьора) по стълбите от 12 етаж. Примерно.

Ето няколко варианта какво да правите със старите мебели:

Ретро интериор

1. Повечето хора имат вила или село, на които вероятно мебелите са доста по-стари от тези, които ви се струват непотребни за дома ви. Ако разполагате с достатъчно финансови средства, за да обновите и онези мебели, които са на селото/вилата ви, то не си и помисляйте да ги отпращате в тази посока. Ще замените по-стари вещи със стари. Но, ако разходите ви идват нанагорно, то тогава това е удачен вариант да се отървете от старите ви мебели. Или поне временно.

2. Често се оказва, че старите мебели са много по-качествени от новите. Гардеробите и скриновете не са от ПДЧ, а от истинско дърво! Макар и стари, фотьойлите и масите ви са в стил Рококо. Потърсете някой антиквар, който вероятно би заплатил солидна сума за подобни антики.

3. Можете да предложите старите си мебели на някои от вашите съседи, които са в нужда. Така дори ще знаете, че сте извършили добро дело.

4. Защо не пробвате да ги продадете на скромна цена? Чрез он лайн обяви в популярните интернет сайтове? Важно е само снимките, които правите да са реалистични, защото това не е като да продавате тениски или обувки. Премислете добре върху схемата доставка - евентуално връщане...

5. Понякога никой от гореизброените варианти не са подходящи - тогава просто се доверете на някоя хамалска фирма, която да ви отърве от старите ви мебели. Има вече много подобни фирми, които срещу адекватно заплащане биха ви спестили както усилия, така и нерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest