ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Подутите крака? Как да се справим

Подутите крака? Как да се справим

Подутите крака? Как да се справим
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Повечето хора очакват с нетърпение да настъпи летният сезон, когато идва време за почивка на морето и мързелуване. Но лятото не носи със себе си само хубави мигове.

Настъпват жеги, които трудно се понасят. Не само че започваме да се потим, но и често краката ни се подуват. Най-вече от летните жеги.

Как да се справим с подутите крака?

1. Основно правило при подути крака е да ходите боси винаги когато и където това е възможно. Ходете боси у дома, ходете боси по плажа, ходете боси в двора си. Надали има по-добро средство от това, за да можете да се справите с подутите крака. Естествено, важно е да спазвате добра хигиена и веднага след като вашия "рахат" приключи и вече не можете да си позволите да ходите боси, трябва да измиете краката си и да ги намажете с подходящ овлажняващ крем, защото ходилата ви ще са дехидратирани и могат да загрубеят;

2. Невинаги е възможно да ходите боси, но е важно да ходите. Когато се придвижвате пеша, а не с автомобил или с градския транспорт, вие способствате правилното циркулиране на кръвта в крайниците си и така ги предпазвате от подуване;

Подутите крака? Как да се справим

3. Използвайте само удобни обувки и не пестете пари за тях. Качествените обувки предпазват ефективно краката ви от подуване и макар по време на ходене да препоръчваме да носите ниски обувки, то не пречи докато сте на някоя работна среща да се издокарате с обувки на токчета. Важното е те да качествени, да не са на прекалено висок ток и да са ви удобни.

4. Не носете прекалено тесни панталони или прекалено впити в краката ви клинове, защото това може също да доведе до подуване на краката, а и надали ще ви е особено комфортно, тъй като подобно облекло ще ви запарва. Избирайте по-широки дрехи, изработени от тънки материи. Ленените платове са особено подходящи за летния сезон.

Подутите крака? Как да се справим

5. Не кръстосвайте краката си! Знаем, че ако сте свикнали да ходите с пола или рокля, това вече се е превърнало в навик за вас, но чрез кръстосването на краката вие забавяте правилната циркулация на кръвта, а резултатът е - подуване на краката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest