ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да се справим с ревността на партньора

Как да се справим с ревността на партньора

ХрисиХриси
Новак
31416
Сцена на ревност

Ревността би могло да бъде нещо сладко и ласкаещо човека до вас, ако е в умерени количества.

В повече случаи обаче тя се превръща в болест и може да нанесете както психически, така и физически щети на човека, към който е насочена. Тя често се превръща в причина за разпадането на връзката.

Как да се справите с ревността? Има начини, ако тя разбира се е неоснователна. Ето как да убедите партньора, че няма причина да не ви вярва.

1. Покажете му, че няма причина да ревнува – уверете го в чувствата си, в това, че е единствен за вас. Махнете паролата на телефона, говорете с приятели пред него, не се крийте. Покажете му, че сте честни, споделяйте му. Трябва да го уверите, че може да ви вярва и че няма причина да се съмнява в чувствата ви, защото те са истински. Направете мила изненада или сантиментален жест, с който да засвидетелствате любовта си.

2. Бъдете откровени – седнете и поговорете с него. Ако ревността е наистина обсебваща, му кажете, че трябва да поговори с психолог или че това започва да ви плаши, че създава проблеми помежду ви, за които всъщност няма причина. Покажете му колко зле се чувствате заради неговата ревност.

Скандал заради ревност

3. Поставете го в забавна, но и поучителна ситуация – поставете му капан, като си уговорите уж тайна среща. Такава действително ще има, само че ще бъде с майка ви или със сестра ви, например. Когато той започне да ви следи и да търси за какво да се хване, го оставете да си мисли, че е успял да ви разобличи. Хванатият в крачка накрая ще бъде той. Изходът ще бъде комичен, но и поучителен, защото всеки има нужда от лично време за близките си и за самия себе си.

4. С неговите камъни, по неговата глава – това не е особено добър вариант, но ако нищо друго не помага, опитайте и това. Направете импровизирана сцена на ревност. Звънете му или му пишете непрекъснато, задавайте му въпроси. Нека види колко е неприятно да ти нямат доверие, когато с нищо не си го заслужил.

Трябва да се справите с ревността на партньора си, защото тя би могла да се превърне в препъникамъка във вашите отношения. Ако държите един на друг, изговорете всичко онова, което ви притеснява. Големи хора сте, дръжте се като такива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest