Ezine.bg»Статии»За Дома»Полезни съвети при пране с бял оцет

Полезни съвети при пране с бял оцет

ХрисиХриси
Новак
3121
Бял оцет
Четка за ефективно премахване на власинките
Практичен аксесоар за вашия дом:
Четка за ефективно премахване на власинките
15.00 лв.
Виж ››

Едва ли предполагате, но белият оцет би могъл да се окаже изключително ценна съставка не само към храната, но и към вашето пране. Ето няколко неща, за които бихте могли да го използвате, когато перете дрехите си.

1. Не позволява по дрехите да се появят малки топченца – това са онези неприятни мъхести топченца, които се появяват след едно-две пранета. Определено се забелязват и понякога, заради тях сте принудени да носите любимите си одежди само вкъщи. Белият оцет не им позволява да се появят или поне не веднага. Той поддържа дрехите в добро състояние дълго след като сте ги купили. Добавете около 100 мл оцет малко преди пералнята да свърши.

2. За възстановяване на избелелите цветове – проблем, с който всеки се е сблъсквал. Когато видим, че цветът на любимата ни блуза вече не е толкова наситен, а ни се иска да я облечем поне още веднъж. Е, белият оцет би могъл да ви помогне. Поставете го на мястото на омекотителя в пералнята. Не се тревожете, след като дрехите се изперат, по тях няма да остане мирис на оцет, тъй като прахът, а и самата процедура, ще го неутрализират.

3. Вместо омекотител – поставянето на оцет на мястото на омекотителя не щади единствено цветовете на дрехите, а и самите тях. Ако има и минимален шанс от повреда на дрехата, причинена от омекотител, вече можете да го избегнете чрез пране с бял оцет.

4. Помага при петна от пот – огромен проблем, особено през топлото време. Петната под мишниците върху дрехите, които обожавате са истинско бедствие. Може да се отървете от тях, като към 200 мл вода добавите 100 мл бял оцет. Нанесете върху петното, разтъркайте, оставете за около 10 минути и пуснете в пералнята.

Пране с бял оцет

5. Приятен аромат – белият оцет премахва лошата миризма на влага, на застояло, на каквото и да било друго. Поставете го в отделението за омекотител и освежете дрехите си по естествен и сигурен начин.

6. Предпазва пералнята – белият оцет е ефективно средство за удължаване на живота на вашия уред. Той защитава пералнята от вредни натрупвания, премахва остатъци от влага, сапун и микроби. Достатъчно е да пускате веднъж месечно уреда, добавяйки само бял оцет и вода, нито дрехи, нито други перилни препарати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest