ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да се отървем от змиите от двора

Как да се отървем от змиите от двора

Хващане на змия в двора

Ако не сте особени почитатели на рептилите и не отглеждате някое по-екзотично влечуго, вероятно самото споменаване на думата змия е в състояние да смрази кръвта ви. Всъщност змиите може да не са особено симпатични същества, но са доста плашливи.

Или казано иначе, те няма да търсят контакт с вас и не биха ви нападнали, ако не се усетят застрашени от вашите действия. А и в България разполагаме само с 2 отровни змии - пепелянка и усойница.

Все пак надали ще ви е приятно да срещнете някоя змия в двора си, нито пък ще ви е до това да умувате дали тя е отровна, или не. Просто не искате подобни гости и ние ще ви покажем как можете да се отървете от змиите.

1. Змиите обичат да се движат из шубраци, храсталаци и буйна растителност, така че да не бъдат забелязвани. Нито вие искате да ги виждате, нито те да бъдат видени. Затова се скатават именно сред запустели дворове и къщи, което е добре да вземете предвид, когато решите да се борите срещу тяхното нахълтване.

Каквито и от долуизброените начини да се отървете от змиите от двора си да изберете, ще трябва да ги приложите и в околностите на имота си, ако в близост до него има запустели площи.

2. Редовното косене на тревата в двора ви и премахването на натрупали се пръчки, съчки и т.н. е може би най-правилното и същевременно натурално средство при борбата срещу змиите. Не забравяйте, че и хралупите на дърветата са добро скривалище за тези всяващи страх животинки.

3. В магазините за борба с вредителите се предлагат качествени репаленти срещу змии. Имайте предвид, че те само прогонват влечугите, а за да могат те да избягат е важно да им оставите пътека на бягство, където да не усещат отблъскващата ги миризма на репелентите.

4. Сигурно вече сте поставили в двора си ултразвукови устройства, които прогонват къртици и сляпо куче. Е, има и ултразвукови устройства, предназначени да прогонват и змиите.

5. Кой е любимият деликатес на змиите? За ваша изненада не са таралежите, а гризачите. Ако успеете да се преборите с мишките и плъховете, които вероятно обитават мазетата или таванските ви помещения, вероятно ще се справите успешно и с това да се отървете от змиите в двора си. След като сте взели под внимание и предходните параграфи естествено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest