Ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Как правилно да изберем парфюм за лятото?

Как правилно да изберем парфюм за лятото?

Летни парфюми
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Всяка жена има правото да избира с какво да бъде облечена, какви обувки да носи на краката си и каква козметика да подбира за кожата и косата си, без значение дали ще се съобразява с модните тенденции, с телосложението си и т.н.

Така е и ние няма да спорим по въпроса. Когато става въпрос за избора на парфюм обаче, има голямо значение не кое е модно и кое не, а какъв аромат е най-подходящ спрямо сезона, в който се намираме.

И понеже е лято, тук ще ви покажем в 5 стъпки как правилно да изберете парфюм/тоалетна вода за летните месеци, без да ви ангажираме с марки, цени и т.н. Само ценни съвети.

1. Задължително е парфюмът, към който сте се насочили, да е с лек и свеж аромат. Може за Коледа или за Нова година да сте получили за подарък изключително скъп марков парфюм, но ако той е с тежък аромат (зимните аромати обикновено са ориенталските), просто го оставете да почака до настъпването, ако не следващата зима, то поне до есента. Ако наистина е качествен, то той ще издържи поне 2 години без да промени уханието си.

2. Уточнихме, че тежките аромати са крайно неподходящи за лятото. А кои са леките? Това са всички флорални и цитрусови парфюми, с които бихме ви препоръчвали да се обличате през лятото. Към флоралните е добре да се акцентира на цветя като жасмин, роза и мимоза, а към цитрусовите - аромат на портокал и лимон.

Парфюми за лятото

3. Избирайки правилно парфюм за лятото, не е необходимо непременно да спазвате последните модни тенденции що се касае до парфюмите. По правило те триумфират на пазара със своите аромати, следвайки сезоните, но често идват до нас малко по-късно. Независимо дали ще се спрете на Armani Si Fiori, на Gucci Bloom или пък на по-остарелият Cerruti 1881 (да, онзи кръглият, с розовата капачка, който познаваме от доста време насам), всички те ще са прекрасно решение за лятото.

4. Повечето летни парфюми са със силен аромат, поради което не прекалявайте с количеството им. Няма нужда да се превръщате в ходеща дрогерия. Достатъчно е от вас да се носи едва доловим полъх на парфюма, който сте избрали да носите.

Вижте още:

- Как да различим оригинален парфюм;

- Как да запазим парфюма за дълго;

- Парфюм според зодията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest