ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Хранителни добавки за намаляване на теглото

Хранителни добавки за намаляване на теглото

суроватъчният протеин помага за отслабване
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Отслабването е процес, който обхваща целия организъм и това трябва да се има предвид при избор на режим за намаляване на теглото. Отслабването трябва да бъде дълготраен и здравословен процес, комбиниран с пълноценно хранене и редовна физическа дейност. Временните рисковани диети, както и непосилните кардио тренировки не са за предпочитане.

Началото на отслабването се поставя с избора на хранителен режим, при който въглехидратите, белтъчините и мазнините са в достатъчно количество, осигуряващо нужния ни дефицит на калории и избрана тренировъчна програма. След това може да се помисли и за допълнителна помощ за постигане на набелязаната цел и това са хранителните добавки за отслабване.

Техният подбор трябва да осигурява здравето и жизнеността на тялото, както и вида, който се цели. Ето добавките с полезни свойства:

Суроватъчният протеин е първата използвана добавка по честота. Тя е най-известна от всички. Това не е случайно. Белтъчините са първата градивна частица за мускули, сухожилия, кожа, коса, органи, ензими. Протеините са навсякъде в тялото ни. Суроватъчните протеини като добавка дават нужните белтъчини за деня.

Витамините и минералите са незаменими за протичане на всички биохимични процеси в тялото. Те са регулатор на обмяната на веществата и подпомагат процеса на преобразуване на макронутриентите в енергийни запаси. Повечето витамини не се синтезират в тялото и това налага приемането им допълнително чрез храната. В нея обаче често не са в нужните дози и се налага набавянето им под формата на хранителна добавка. Разтворимите се усвояват по-лесно.

витамините помагат за отслабване

Незаменимите аминокиселини са неотменим градивен материал за тъканите - мускулите и органите. При провеждане на диети за отслабване незаменимите аминокиселини запазват мускулната маса, защото тя може да изгори заедно с мазнините. Освен чрез храната често се налага приема на аминокиселини като добавки.

Колагенът е най-разпостраненият сред всички белтъци в човешкото тяло. Той изпълнява роля и на структурен елемент, както и функционална роля. На него се дължи здравината и еластичността на структурни елементи на тялото като кожа, кости, стави, сухожилия, вътрешни органи, очна роговица, кръвоносни съдове.

С годините способността на тялото на произвежда колаген намалява и тъй като трудно се набавя с храната, се препоръчва да се взима като добавка. При режим на отслабване колагеновите добавки ще предотвратят кожни проблеми и ще заздравят кожата.

L-карнитинът е друга много популярна добавка за отслабване с важна роля в метаболитните процеси на мазнините. Съдържа се в животинските продукти, както и в някои растителни, но в малки количества. Приемът като хранителна добавка осигурява оптималните дози за тялото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest