ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Няколко трика за къдрава коса

Няколко трика за къдрава коса

Къдрава коса
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Правата коса е на мода. Това се забелязва лесно по модните дефилета, където буйните свободно падащи къдрави кичури отсъстват. Все пак много дами предпочитат къдравата пред правата коса по редица причини, а на някои просто им отиват жизнерадостно полюшващите се къдрици пред строгата симетрия на правата коса.

Има много начини да се запази разкошният вид на буйната си грива. Ето няколко лесни трика в грижата за къдравата коса.

Изберете кърпа от органичен памук

Хавлиената кърпа добре попива водата, но не е полезна за косъма. Инвестирайте в памучна кърпа, тъканият органичен памук е напълно безвреден за косата. Ако не можете да си позволите тази финансова волност, използвайте стара тениска за целта, върши същата работа. Кичурите все пак не се трият с тениската, а само се попива водата. С потупване къдриците добиват естествен вид.

Балсам вместо шампоан

За къдрава коса заменете шампоана с балсам

Шампоаните измиват добре, но изсушават косъма и го изтощават. Затова може да се използва балсам като измиващо средство. Той няма напълно да отмени нуждата от шампоана, но ще премахне необходимостта да се ползва често. Добрият балсам за коса заключва влагата в косъма и къдравата коса изглежда блестяща и силна. Има почистващи балсами, а също и шампоани с натурални масла, всички те ще се отразят благоприятно на косата.

Използване на мрежа за коса при измиване

За да се запазят ситните къдрици, добре е да се ползва мрежичка за коса при миене. Къдриците се запазват дълго, а използването на мрежата не пречи на измиването.

Правилно разресване на къдравата коса

Къдравата коса се реши от края към върха. Не се започва от корена, защото така начупването на косата може да стане по-силно. Четки за коса не са нужни, освен ако са създадени специално за къдравата. В противен случай тя се уврежда.

Без силикон

Силиконите, които не са на водна основа, не са подходящи за кърдиците. Трудно се премахват и се напластяват на слоеве върху косата. Да се избягват и шампоани със сулфати, за да не се изсушават кичурите.

Продуктите от една марка са за предпочитане

Изпозлвайте продукти от една серия за къдрава коса

Когато дадена марка създава продуктите си, тя ги разработва така, че да се допълват и да си взаимодействат едни с други. Разнородните продукти на различни марки действат често едни срещу други.

Естествени къдрици по време на тренировка

По време на тренировки температурата на тялото се повишава. Този факт може да се използва за получаване на красиви къдрици. Само трябва да се сложи стилизиращ продукт преди тренировката и резултатът ще е чудесна къдрава коса.

Сатенените калъфки

Сатенът е идеалната материя за през нощта. Тя е лека, гладка и хладна и действа добре на съня. Явно ползите не свършват дотам. Сатенените калъфки ще запазят по-дълго къдриците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest