ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Пет храни за млада и красива кожа

Пет храни за млада и красива кожа

ХрисиХриси
Новак
31416
1 от 5 Снимки
1. Яйца – богати на витамини В2, В7, А, както и на йод, те са една от най-важните продукти за деня. Включени в закуската, ще ви поддържат тонизирани цял ден.
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Няма човек, който да не желае да запази кожата си млада, свежа и красива възможно по-дълго време. С течение на годините, промените от възрастта стават все по-забележими, което притеснява повече нежния пол.

За щастие, специалисти по храненето от Лондон, Великобритания, разкриха някои тънкости и съвети относно това как да съхраним кожата си в добър вид по-дълго.

Не е възможно да предотвратим стареенето, но можем да го забавим. Изключително важен е приемът на подходящите хранителни продукти, в частност онези, които съдържат колаген. Последният е отговорен за еластичността на кожата и трябва да открием начин да си го набавяме, защото с течение на времето намалява.

Изключително важен е приемът на витамин С. Освен за организма като цяло, той стимулира производството на колаген и влияе положително върху кожата. Нека менюто ви изобилства от него – цитруси, горски плодове, зелени зеленчуци, картофи, червени чушки и т.н.

Онова, което трябва да ограничите е захарта и сладкишите, защото те водят до преждевременно стареене.

Ако страдате от проблем, свързан с белене на кожата ви, може да подобрите състоянието ѝ, като се стремите да я поддържате хидратирана. Освен консумацията на вода и чай, необходимо да използвате и подходящ козметичен продукт.

Друг много важен елемент за кожата са антиоксидантите. Стремете се да приемате храни с богато съдържание на тези вещества. Витамин А и Е също са сред благоприятните за кожата съставки.

Обобщавайки всичко това, специалистите правят списък с петте храни за млада и красива кожа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest