ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Топ упражнения за повдигнато дупе

Топ упражнения за повдигнато дупе

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38414262
Топ упражнения за повдигнато дупе
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Вашето дупе има много по-голямо значение от това да изпълни дънките ви. Това е и един от най-използваните мускули в човешкото тяло - използвате го, докато ходите, тичате, когато се разхождате. И точно като всеки друг мускул можете да го изваяте с помощта на правилните упражнения.

Има стотици варианти за оформяне на мускулите на дупето. От Тае-Бо, аеробика, до скачане на въже. Така че, ако сте готови да се изпотите, ви предлагам да разгледате тези четири упражнения за дупе.

1. Клякания

Клековете стягат дупето и бедрата и са основно укрепващо мускулите упражнение. Също така предотвратява натрупването на мазнини в долната част на тялото.

2. Сумо клекове

Топ упражнения за повдигнато дупе

Едно от най-добрите упражнения за проблемните зони. Както обикновените клекове, така и сумо клековете натоварват четириглавия бедрен мускул, бедрата, прасците и подколенните сухожилия. Но само сумо клековете тонизират и вътрешната част на бедрата.

3. Български клек

Български клек

Това упражнение е много известно по света с името Bulgarian split squats. Широко разпространено е в Instagram, YouTube и сред моделите на Victoria Secret. Мускулите, които участват тук, са, четириглавият бедрен мускули и големи седалищни мускули. Стяга задната бедрена мускулатура и прасците. Може да се изпълнява с и без допълнително натоварване като държели и игрички.

4. Магарешки ритник

Топ упражнения за повдигнато дупе

Известно още като глутеус ритник. Това упражнение дава много бързи резултати. Предизвиква по-голяма мускулна активация в малкия и големия седалищен мускул. Също така при него травмите са минимални и за това е изключително подходящо за хора, които имат болки в коленете или други здравословни проблеми.

Може да комбинирате всички тези упражнения за дупе заедно или да си изберете едно от тях - това вече зависи изцяло от вас и от вашето здравословно състояние. Важното е, че ако ги изпълнявате стриктно и редовно, на финала ще получите много добри резултати.

И още един последен съвет - не се претоварвате още от самото начало. Започнете с по-малко повторения или правете почивки между тях, за да избегнете мускулната треска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest