Ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Как да се отървем от бузите?

Как да се отървем от бузите?

Ако искате да прикриете бузите си, правете упражнения
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Всеки човек, притежаващ пухкаво лице, ще ви сподели едно и също – още от най-ранна детска възраст всички близки и не толкова близки роднини и познати, в изблик на радост от спонтанната среща, са ги пощипвали. Понякога почти до болка. Истината е, че те са просто една от характеристиките на външния ни вид – едни имат скулести лица, други – бузести. Така както нечии носове са малки, а на други – големи.

В някои случаи бузестите деца престават да бъдат такива още в тийнейджърска възраст. В други случаи бузите са спътник през целия ни живот. Някои ги имат заради наднормено тегло, а други ги имат без значение от килограмите, които поддържат.

И все пак – в случай че имате излишни килограми и бузите ви са проблем, то свалянето на наднорменото тегло ще помогне да се отървете и от тях. Нещо повече, поддържането на нормални килограми е и по-здравословно за целия организъм. Причината свалянето на килограмите да помага за корекция на бузите е мазнината по тялото ви. Както знаете, трудно е да отслабнете в бедрата или само в корема. Ако искате промяна в някоя част, то трябва да вкарате организма си в цялостен режим на отслабване, а това се случва чрез здравословна диета и спорт.

Можете да опитате и чрез упражнения за тази част на тялото ви. Едно от тях – изричайте латинските букви Х (екс) и О(оу) една след друга няколко пъти, като се опитате да артикулирате особено добре. По този начин ще стимулирате мускулите в тази област, като дори може да постигнете по-мека и овална форма на лицето.

Упражненията ще ви помогнат да премахнете бузите

Друго упражнение – гълтайте бузите си. Рибешката физиономия е известна именно с това, че успява да извая хубави скули. Важно е, щом глътнете бузите си, да задържите тази позиция няколко секунди. Правете го всеки ден по 20 пъти и ще видите ефект бързо.

Отворете устата си широко така, сякаш се опитвате да захапете огромен хамбургер. Отново – задръжте челюстта в тази поза за около 5 секунди. Повтаряйте упражнението отново по 20 пъти на ден.

Полезно е и дъвченето на дъвка. Този процес заздравява челюстите ви, като по този начин лицето директно започва да изглежда по-слабо с времето.

Друг лесен начин да прикриете бузите си е чрез грим. Без значение дали сте запалена любителка на макиажа, или пък предпочитате лек ежедневен грим, постигането на визуално по-слабо лице е лесно. Нужна ви е бронзираща пудра без блестящи или светлоотразяващи частици или контуриращ продукт в студен подтон, който да е малко по-тъмен от лицето си.

Избягвайте тъмните продукти, защото ще постигнете неприятен оранжев и неестествен ефект. Ако сте със светла кожа, изберете най-светлият от предлаганите на пазара нюанси – по-добре е да насложите, за да добиете цвят, отколкото да имате неестествени скули, които приличат на петно.

Гримът помага за корекция на бузите

Вариантите са два – глътнете бузите, за да видите границата на долната кост на скулата и поставете линия с дебелината на малкия ви пръст точно под нея, след това разнесете много добре – с четка, ако продуктът е прахообразен, или с гъбичка, ако е кремообразен.

Можете да използвате и бронзираща пудра вместо руж, но я поставяйте не на изпъкналата част на бузите, когато се усмихнете, а по самата скула. Следвайте естествената си извивка, а ако искате да постигнете по-драматичен и графичен ефект, нека линията сочи към ръбчето на устните ви. По този начин поне видимо ще се отървете от бузите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest