ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Съвети при безсъние от японски специалисти

Съвети при безсъние от японски специалисти

ХрисиХриси
Новак
31416
безсъние
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
60.00 лв.
Виж ››

Сънят е един от основните фактори за млада кожа, отпочинал свеж вид, енергия и тонус, които да ви помогнат да извършите всички наложителни задачи за деня. Освен това, добрият сън, който трябва да бъде между 8-10 часа е изключително важен за здравословното ни състояние. И все пак, не всеки човек съумява да си осигури тези часове.

Съществуват проблеми като безсъние, трудно заспиване, неспокоен сън или пък причини като работа, стрес, твърде много задачи, за които мозъкът мисли и с които се ангажира. Ето защо, предлагаме да видите как японците се справят с проблемите със съня. Няколко ценни съвета, които ще ви бъдат от полза:

1. Оставете технологиите – минимум 3 часа преди лягане. Не се занимавайте с телефона си, не стойте пред компютъра, забравете за телевизора. Прочетете книга, медитирайте, направете нещо, което би успокоило съзнанието ви, не обратното.

2. Ограничете кафетата – и другите напитки, съдържащи кофеин. Японците препоръчват веществото да не се приема 10 часа преди лягане.

3. Вечеряйте навреме – което е 3 три часа преди да си легнете. Храната трябва да има време да се усвои, за да не ви е тежко.

4. Ако имате възможност, намалете светлината – включете нощта лампа и загасете основната, например. Хубаво е да намалите осветлението няколко часа преди сън.

съвети срещу безсъние

5. Топъл душ или вана преди лягане – ако това стане ваш навик, тялото, а и умът ще привикнат към него и ще „знаят“, че трябва да се подготвят за сън. Топлият душ е начин да се отървете от излишната тежест, насъбрала се през деня – и физически, и психически. Освен това, водата стимулира тялото, действа успокояващо върху съзнанието.

6. Отделете няколко минути за размисъл – точно преди лягане. Помислете за онова, което ви се е случило през деня. Бъдете благодарни за хубавите моменти, а не толкова приятните приемете като урок.

7. Дишайте – ако все още не можете да заспите, вдишайте дълбоко и издишайте няколко пъти. Междувременно може да броите на ум до 100 или до по-малко, според това колко бързо ще ви се приспи. Това е упражнение, което може да практикувате вечер. С времето ще свикнете да заспивате и без него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest