Ezine.bg»Статии»За Дома»Двор и Градина»Как да се отървем от бурените

Как да се отървем от бурените

ХрисиХриси
Новак
3121
Сода
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
35.00 лв.
Виж ››

Досадните бурени в градината я загрозяват и морят зеленчуците... Никой не ги обича, но малцина знаят как да се отърват от тях. Не е достатъчно просто да ги отскубнете, те са упорити и ще поникнат отново, а и няма как да успеете да изкорените всички само с двете си ръце.

Ето 10 изпитани предложения как да премахнете бурените в градината.

1. Покрийте ги – за да не виждат пряката слънчева светлина. Тя им е нужда, за да растат и когато ги лишите от нея, растежът им ще спре. Скоро ще изсъхнат и изчезнат напълно.

2. Сол – изсипете 2 чаши вода и 1 една чаша сол в подходящ съд. Оставете на котлона да заври и когато е готово, изсипете върху плевелите.

3. Царевично брашно – то ще ви свърши работа, само ако бурените все още не са поникнали! То се използва за предотвратяване на появата им, не върши работа, ако вече са пораснали.

4. Полейте ги с гореща вода – тя ги попари и ще ги накара да изсъхнат. В резултат на това ще наблюдавате трайно премахване на плевелите в градината.

5. Напръскайте ги с алкохолен разтвор – който трябва се състои от 30 грама водка, 2 чаши вода и малко веро. Напълнете шише и напръскайте досадните бурени. Важно да се отбележи е, че ефектът ще е положителен, само ако бурените растат под слънцето.

6. Сапун – направете си сапунена вода. В подходящо шише за пръскане смесете 4 чаши вода и 5 с.л. сапун. Разклатете добре и третирайте бурените с тях. В комбинация със силните слънчеви лъчи, резултатите няма да закъснеят.

7. Оцет – напръскайте бурените с бял или ябълков оцет.

Отървете се от плевелите със сода и оцет

8. Сода – сода за хляб може да бъде полезна и за унищожаване на бурените. Ако се обособили пътеки в двора или имате плочки/цимент пред входната врата на къщата, вероятността и там да поникне нежелана трева е голяма. Наръсете тези повърхности със сода, за да предотвратите появата ѝ.

9. Химически препарат – той се препоръчва само в краен случай, тъй като може да навреди както на вас, така и на зеленчуците и на цялата останала растителност. С него трябва да се борави внимателно. След като напръскате бурените и те изсъхнат, може да ги премахнете и с ръце. Третирането с такъв препарат дава резултат до няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest