Ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Защо ми е студено постоянно?

Защо ми е студено постоянно?

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38314208
Ако постоянно ви е студено, трябва да проверите здравния си статус

Много хора изпитват студова непоносимост, а някои дори повече от други. Тя може да се появи само в определени части на тялото, като ръцете или краката. Има много причини, поради които човек може да усеща студ постоянно. Някои от тях са:

Хипотиреоидизъм

Хипотиреоидизъм настъпва, когато има намалено действие на тиреоидните хормони върху мозъка, сърцето, мускулите и кожата. Освен усещането за студ се наблюдават и симптоми на умора, депресия и ниска сърдечна честота. Може да се диагностицира с обикновен кръвен тест.

Болест на Рейно

Болестта на Рейно засяга артериите в пръстите на ръцете и краката. Стесняването на артериите намалява притока на кръв. Крайниците често стават сини и дори бели, а това води до силно усещане за студ независимо от това дали сте на топло или студено място.

Анемия

Анемията се характеризира с недостиг на червени кръвни телца, които помагат за пренасянето на кислород към тъканите. Освен усещането на студ в ръцете и краката, се усеща и умора, виене на свят и дори проблеми с дишането.

Анорексия

Анорексията може да причини силно усещане за студ

Анорексията е хранително разстройство характеризиращо се с много рязко отслабване. Освен всичко друго тя причинява и студова непоносимост заради загубата на телесна мазнина.

Периферна артериална болест

Заболяването на периферната артерия се характеризира с натрупването на плака в артериите, а това ги прави по-тесни и кръвта минава по-трудно. Заболяването чест причинява намален приток на кръв към крайните и от там създава усещането за студ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest