ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Причини за появата на бръчки под очите

Причини за появата на бръчки под очите

жена с бръчки под очите
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Замисляли ли сте се защо някои млади жени имат бръчки под очите още след 25 години, а при други те стават забележими след 35-40 години? Има огромен брой причини, поради които се появява прословутият пачи крак. Как да забавим появата на първите кожни проблеми, свързани с възрастта?

Основни причини за поява на бръчки около очите

С възрастта количеството на колагена в кожата намалява. Тя губи своята еластичност, твърдост и гладкост. Поради забавените процеси на регенерация изтънява и става по-люспеста.

Защо се появяват бръчките? Когато изразяваме емоциите си с помощта на изражението на лицето, определени мускулни групи по него се напрягат и кожата се разтяга или свива върху тях. В по-зряла възраст кожният слой вече не е така еластичен и на определени места, където се компресира, се появяват бръчки. Наричаме ги мимически.

Промените, свързани с възрастта, далече не са единствената причина за поява на бръчки около очите. Той може да се наблюдава и в млада възраст при системна употреба на алкохол и цигари, при претоварване, недоспиване, постоянен стрес или непрекъснати диети.

бръчки под очите

Кожата около очите се влияе силно и от слънчевата светлина, студения вятър, снега и дъжда. Проблеми възникват заради дехидратация; злоупотреба с нездравословна храна; липса на чист въздух; нарушения в работата на черния дроб и храносмилателните органи; общо замърсяване на организма с шлаки и токсини.

Бръчки около очите могат да се появят и при неправилна грижа за кожата, като използване на евтина нискокачествена козметика. Навици като смръщването на веждите или присвиването на очите на слънце или при силен вятър също могат да допринесат за появата на първите бръчки.

Прекомерната работа на компютър, която е свързана с напрежение за очите, с течение на времето води до външен израз - мрежата от разклонени навсякъде линии по кожата. Дори навикът да се спи на твърде висока възглавница може да доведе до този проблем.

Информацията за причините, които водят до наличие на добре познатия пачи крак в зоната около очите, може да доведе до действия за избягване на проблема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest