ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Какъв цвят да бъде сватбената рокля?

Какъв цвят да бъде сватбената рокля?

Сватба
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Когато става въпрос за цвета на сватбената рокля, сякаш необходимостта от избор отпада. По традиция роклята на булката е бяла, тъй като този цвят символизира нейната чистота. Искрящо бяло, или лек нюанс на слонова кост - най-често до това се заключава дилемата.

С развитието на модните тенденции все повече млади жени разчупват традициите и решават да заложат на по-нетрадиционните и модерни варианти, включващи сватбена рокля в друг цвят.

За феновете на дръзките предложения са следващите подсказки, които ще ориентират желаещите да изберат нещо по-рисково в цветово отношение. Какво символизират различните цветове?

Жълта сватбена рокля

Често определят жълтия цвят като щастлив. Той е символ на мъдростта и интелигентността. Слънчевият цвят има връзка с чувството за хумор и любопитството към света.

Розова сватбена рокля

Розова сватбена рокля

Розовият цвят е символ на нежност и както белият предизвиква асоциации за чистота и невинност, но женствеността, любовта и свежото очарование у него доминират.

Синя сватбена рокля

Синият цвят е морски и извиква представа за спокойствие и умиротворение. Светлите нюанси на синьото са идентични с доброто здраве и мекотата, а тъмното се свърза със силата, знанието и почтеността.

Зелена сватбена рокля

Зеленото говори за хармония и баланс. Светлите тонове на този цвят се свързват с мира, а ако булката носи тъмнозелено, излъчването говори за лоялността, на която държи.

Червена сватбена рокля

Червена сватбена рокля

Червеното е огнен цвят и се иска истинска смелост, за да се направи такъв избор за сватбена рокля. Този цвят също навява асоциации за любов, тъй като се свързва с празника Свети Валентин. Не бива да се забравя, че той е символ и на силата, енергичността и страстта и не подхожда на нежно сантиментално изражение.

Сватбена рокля в телесен цвят

Кафявият е цветът на земята и създава връзката с природните сили. Този цвят подхожда на жената, чието излъчване се свързва със стабилността и консервативността.

Лилава сватбена рокля

Този цвят е наречен кралски, тъй като е предпочитан от особите със синя кръв. Той се свързва с авторитета и властта, но не само това. Поражда асоциации за магията, мистерията и силата, която те носят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest