ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Шестте най-популярни цветя за сватбата

Шестте най-популярни цветя за сватбата

най-популярни цветя за сватбата
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods-14%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
24.08 лв.
Виж ››

Кой е най-важния аксесоар за една булка? Не всеки ще се досети, че това всъщност е букетът. Цветята в ръцете на младоженката изпълняват много роли.

С букета е свързан един от най-веселите и очаквани ритуали на сватбата - хвърлянето на булчинския букет. Затова изборът на цветята за него често се оказва един от трудните моменти в подготовката за сватбения ден.

От какви цветя да бъде съставен букетът, как да са аранжирани, колко да е голям?

Все въпроси, отговорът на които веднага поражда нови. Ако изберем рози, какви точно да бъдат, защото са над 100 вида? Дали букетът да е само от един вид цветя, или да се съчетае с други и кои ще са подходящи?

Преди да се реши тази дилема, е добре да се има представа кои са най-популярните цветя за сватбен букет.

Рози

Царицата на цветята е любимa на милиони жени по света. Видовете рози са безброй, с различен цвят и форма на листенцата. Все пак най-удачно за сватбения ден е да се заложи на нежните бели рози.

Божури

Достойно място в предпочитанията до розите заемат божурите. Те са малко по-нетрадиционни като избор, освен това букетът е по-скъп, но и много ефектен.

Нарциси

Нарцисите са сред предпочитаните цветя за сватба

Присъствието на нарциса в подобна класация предизвиква леко удивление, но е естествен избор за една съвременна и модерна булка. Красотата на букета от тези цветя идва от факта, че те са ефектни когато са аранжирани самостоятелно, както и в компанията на други цветя. Не са подходящи обаче за лятна сватба, защото вехнат бързо.

Далии

Цветовете на далиите са разнообразни и красиви и привличат веднага вниманието. Разнообразието при това цвете е както в цветово отношение, така и като размер. Това дава свобода при избора, защото може да отговори на повече изисквания.

Люляк

Люляк на сватбения ви ден

Омайният аромат на люляка и в състояние веднага да ви влюби в цветето. Намира се в бял и лилав цвят и е подходящ избор за по-семпъл букет и пролетна сватба.

Лалета

Лалетата също са сред цветята с много видове и затова стават все по-популярни при аранжирането на сватбен букет. Цената им е достъпна и не натоварват бюджета, което е съществено предимство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest