Ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Кои са най-спокойните породи котки?

Кои са най-спокойните породи котки?

Персийска котка

Котката е перфектният домашен любимец. Тя е животно с подчертан вкус към чистотата, гальовна е, привързва се към дома и стопаните си, спокойна и дружелюбна.

През повечето време спи или се гушка до хората, с които споделя живота си. За тези, които искат да имат такъв домашен любимец, породата е едно от важните съображения.

Ето кои са най-спокойните породи котки.

Балинезийска котка

Балинезийска котка

Този мил и позитивно настроен представител на котешкото царство е сред най-интелигентните котки. Живее дълго и се радва на превъзходно здраве. Тя е блага по характер и съжителства добре с деца и други домашни любимци.

Персийска порода

Персийката е много обичана от известните породи котки. Тя не е шумна, възприема лесно и е настроена приятелски както към хората, така и към други домашни любимци. Казват, че персийките са подходящи за хора, които нямат опит в отглеждане на котки, но това не е съвсем вярно. Персийската котка изисква много внимание за поддържане на козината, има деликатен стомах и е нужен опит, за да се осигури нейният комфорт.

Регдол

Регдол

Не е случайно, че името на тази порода се превежда като парцалена кукла. Темпераментът на това спокойно и отпуснато животно я прави идеалния избор за домашен любимец за апартамент. Не бива да напуска жилището, защото не умее да се защитава, но пък ще съжителства добре с всички членове на семейството.

Шартрьо

Спокойният нрав и силната привързаност към стопаните правят тази порода подходяща за домашни питомци. Много добра компания са за всеки член на семейството, а истинска ценност на породата е, че може да придружава стопаните при пътуванията им.

Мейн куун

Мейн Куун са сред спокойните котки

Най-голямата порода сред котаците е изключително нежно, дружелюбно, интелигентно и игриво създание. Пухкавият гигант ще внесе много положителна енергия в дома.

Сноу шу

Още един представител на котките, който се отличава с интелигентност, лесно се обучава и е адаптивен към нова среда. Котанчето с бели лапички е много социално животинче. То е и сред най-спокойните котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest