Ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Признаци, че кучето ви обича

Признаци, че кучето ви обича

Кучето ви обича, ако ви се доверява
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Има много причини, заради които да обичате кучето си. То е лоялно, гушкаво и дава много поводи за забавления в дома ви. То е перфектният придружител за ходене и винаги е готово да тръгне с вас, където и да сте се запътили.

Не е трудно да разберете как или защо обичате кучето си, но е малко по-предизвикателно да определите какво чувства то към вас. В опит да ви помогнем вижте няколко сигурни признака, че кучето ви обича наистина.

Кучетата показват любовта си по много начини, някои от които са лесно разпознаваеми. Научаването на признаците на кучешката любов ще ви помогне да общувате по-добре с домашния любимец и да изградите още по-силна връзка.

Тъй като кучетата не могат да общуват с думи със семействата си, те използват телата и поведението си, за да сигнализират как се чувстват. Махането с опашка е класическият пример за кучета, изразяващи настроението си. Близането е друго честолюбиво поведение.

Обича ли вашето куче да облизва лицето ви, докато си играете с него или го галите? Това е едно от най-обичащите поведения, които куче проявява, защото е свързано с навика им да отглеждат членове на собственото си кучешко семейство. Така че следващия път, когато се къпете в целувки, не само кучето ви казва, че може да се нуждаете от душ – то показва колко ви обича!

Не подценявайте гушкането: това е друг силен физически знак, че кучето ви се доверява. Ако се облягат на вас, лежат върху вас и особено ако се преобръщат за търкане на корема, кучетата показват, че се чувстват сигурни да бъдат в уязвимо положение около вас.

Може също да забележите как кучето носи част от прането ви или спи на дрехи, които сте оставили на пода. Причина за това е, че то иска да се чувства близо до вас, дори и да не сте си у дома. Ако видите вашето куче да прави това, оставете риза или яке до него, когато излизате извън къщата, за да му помогне да се чувства в безопасност.

Кучешката любов е безусловна

Да спи в леглото ви (или да спи в скута ви на дивана), е един от върховните признаци на любов и доверие. Когато едно куче е най-уязвимо, това че дори спи в същата стая с вас показва, че иска да бъде близо до вас колкото е възможно повече.

Да ви следва навсякъде из къщата, докато се подготвяте за работа или готвите вечеря, е друг сигурен знак за любов. Дори и да е по-независимо куче, то все пак може да изскочи в стаята, за да провери къде сте, ако е силно привързано към вас.

При контакт с очите се отделя химикал, наречен окситоцин, или хормон на любовта, в мозъка на кучето, който предизвиква чувство на привързаност и комфорт. Разширеният контакт с очите показва, че кучето ви разпознава и чувства силна връзка с вас. Въпреки че не всички кучета поддържат лесен контакт с очите, можете да им помогнете да научат това поведение като част от обучението на куче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest