ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Как да въведем новата котка в дома

Как да въведем новата котка в дома

ГеновеваГеновева
Копирайтър
443376
Котка

Вземането на домашен любимец е почти като това да родиш бебе, трябва да се подготвиш предварително с някои неща, преди да въведете котката в дома.

Като за начало, подгответе място за котката и там сложете две купички, едната за вода, а другата ще е за храната, котешка тоалетна, постелка и някои играчки като топчици и други, които ще намерите по магазините за животни.

Когато въвеждате котката в дома си, я оставете да се огледа и да помирише всичко. Котките душат и усещат всичко, така ще свикнат с миризмата на дома ви и ще знаят, че тук се намират на безопасно място.

Покажете на котето неговия кът и го оставете да си разгледа и да се настани. След това го разходете из цялата къща и го пуснете то да опознае новия си дом. Осигурете на котката и място, където да си чеше ноктите, като някакво дърво.

Ако имате други животни вкъщи, въвеждането на новата котката трябва да е наистина плавно и внимателно. Запознайте я с другите любимци, но го направете на другия ден, дайте време на животното първо да свикне с новия дом, с новия си стопанин и обстановката.

Нова котка в дома

Галете котето и му отделяйте време. Има вероятност то да маркира територията първите дни или да е уплашено и да го направи, заради това. Не му се карайте, просто му покажете котешката тоалетна. Може да са необходими няколко дни, преди да започне да я използва. но един път, ако се изпишка там, вече няма да имате проблем.

Когато въвеждате котката, задължително сипете котешка храна в купичката ѝ и я заведете до нея, да си хапне, това ще я отпусне и ще я накара да се чувства спокойна. Освен това я хранете често.

Не събирайте новата котка с другите домашни любимци първите дни, за да не я стресирате, направете го плавно и оставете животните да се подушат и опознаят сами.

Въвеждането на нова котка в дома ви може да се окаже приключение, така че се нагласете и за приятни и за неприятни моменти. Но с повече търпение от ваша страна всичко ще си дойде на мястото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest