Ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Кои породи кучета се разбират с котки

Кои породи кучета се разбират с котки

Куче и котка

Много хора обичат еднакво кучета и котки и искат да имат за домашен любимец представители и на двата вида животни. Известно е обаче, че има комбинации от животински видове, които не могат да съществуват съвместно. Вроден инстинкт на лаещите четириноги е да преследват котаците, но опитът на хората е показал, че правилната социализация ги превръща в приятели.

Все по-често в семейна среда може да се види идиличната картина на щастливо съжителство между куче и котка. Това е постижимо, ако се подбират тези кучешки породи, които се разбират добре с мъркащо другарче. Най-подходящи са дребните кученца. Ето кои породи кучета се разбират с котки.

Померан

Померан се разбира с котка

Очарователното миньонче от семейството на шпицовете е интелигентно, лоялно и любопитно пале. То лесно минава обучение и затова е подходящо за съжителство с домашната писана. Дори да не станат близки приятели, може да се научи да уважава нейното лично пространство.

Ши тцу

Това е още едно красиво малко кутре, толкова близко като визия до дългокосместите породи котки. Виселият и интелигентен нрав на ши тцу ще се хареса и на домашната котка, не само на стопаните.

Малтийска болонка

Малтийската болонка може да живее с котка

Болонката е пухкава и сладка, дребна на ръст и ще стои добре визуално до някоя писана, но не това е най-важното. Болонката е много социално животно, лесно възприема и се обучава бързо, тъй като е много паметлива. Лесно може да бъде обучена да дели дома и стопанина си с коте.

Бостън териер

Тези дребни американски джентълмени са много популярни в САЩ. За котанчето е добро приятелче, защото е с благ и приятен характер. Това социално животинче се разбира добре с всички и лесно се обучава. Освен това не лае, освен ако не се почувства заплашено.

Шелти

Шелти може да живее с котка

Симпатичното кученце е мини вариант на бордър коли. То е интелигентно, социално, мило и енергично създание, търпеливо и толерантно към други животни. Това куче може да се разбира добре с котки.

Японски хин

Ако преведем името на този кучешки представител, то звучи като котка. И това е така, защото породата много прилича визуално на мяукащите домашни любимци.Тези животни са дружелюбни, привързват се към стопаните си и се разбират отлично с котешкото си подобие.

Ако желаете да си вземете кученце от някоя от тези породи, разгледайте нашите обяви за болонка, обяви за ши тцу и оферти за померан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest