ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Чудовищата от детските кошмари съществуват

Чудовищата от детските кошмари съществуват

Нина НордНина Норд
Джедай
2k372
Чудовищата от детските кошмари съществуват
Безжична преносима и водоустойчива Блутут колона
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безжична преносима и водоустойчива Блутут колона
35.00 лв.
Виж ››

Децата често плачат и не могат да заспят, защото ги преследват чудовищни създания през нощта. Обикновено родителите не обръщат внимание на това и смятат оплакванията на хлапетата за глупави измишльотини.

Но родителите трябва да са наясно, че понякога кошмарните създания, от които детето се плаши, съществуват. Вероятно на мнозина е известен случаят, описан в разказа на Стивън Кинг „Чудовището”.

Там главният герой не вярва на децата си, че в гардероба се крие чудовище, въпреки че то ги убива едно след друго. Случаят е напълно реален и е преразказан художествено от писателя.

Иначе това се е случило в Индия преди двадесетина години. В едно малко селце живеело семейство – родители и малко момиченце. Когато отивали на работа, те го оставяли съвсем само.

Дълго време всичко било безпроблемно, но изведнъж момиченцето започнало да плаче всеки път, когато родителите му тръгвали за работа, и казвало, че не иска да остане само, защото я е страх от огромната жаба в кухнята.

Естествено, родителите не му повярвали. Те знаели, че не съществуват огромни жаби и няма как да нападнат дете. Когато се върнали вкъщи един ден след работа, те с ужас видели... огромна, голяма колкото пуяк жаба.

Чудовищата от детските кошмари съществуват

Тя влачела по пода мъртвото тяло на дъщеря им... Това всъщност е вдъхновило автора на едни от най-известните книги на ужасите. Друга история, също от Индия, за щастие е приключила без смърт.

Късно вечер родители сложили четиригодишно момченце да си легне. Но то не искало да спи, така било и в предишните дни. По цяла нощ детето се будело, сънувало ужасяващи кошмари.

Посреднощ родителите се събудили от дивите писъци на детето. Те се втурнали към детската. Там, цялото обляно в пот, седяло детето и хълцало, че чудовището е било тук, за да го разкъса.

Родителите претърсили стаята, но не намерили никого. Те тъкмо искали да убеждават детето, че е сънувало кошмар, когато внезапно видели на чаршафа огромно петно кръв. На рамото на хлапето зеела кошмарна рана, нанесена от огромни нокти.

Това бил един от първите случаи, свързани с появата на човека-маймуна в Индия. То атакувало десетки хора посреднощ, но въпреки усилията на стотици полицаи то така и не било заловено.

Ако хлапето ви се оплаква от нещо, което го преследва нощем, помолете го да ви покаже къде се крие то. Напълно е възможно това да е предмет, който в тъмното придобива зловещи очертания.

Възможно е детето да има психологически проблеми – за да го разберете, помолете го да ви нарисува чудовището. Не разубеждавайте детето, а го накарайте да ви разкаже подробности за създанието.

След което го вземете за няколко дни в стаята си или докато заспи, стойте при него. Важното е да не оставяте без внимание нощните му страхове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest