ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Съвети при оставяне на котката сама вкъщи

Съвети при оставяне на котката сама вкъщи

Сама вкъщи котка
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
33.00 лв.
Виж ››

Едно от причините, поради които обичаме нашите котенца толкова много, е фактът, че те са напълно независими. Кучетата не могат да останат сами вкъщи за повече от 8-10 часа, котетата обаче могат да бъдат сами за много по-дълго време.

Въпреки това ще трябва да вземете предпазни мерки, за да бъде котенцето едновременно безопасно и щастливо, докато сте навън.

Прочетете статията докрай и се запознайте с някои основни съвети при оставяне на котка сама вкъщи!

Първи стъпки

На първо място се уверете, че сте снабдили котенцето с достатъчно котешка храна и вода. Консервираните храни няма да се запазят за много дълго, така че сухата храна за котки е най-добрият избор, ако няма да ви има вкъщи за повече от една нощ. Ако котката ви обикновено не яде суха храна, започнете да я включвате към нейната диетата няколко седмици преди да тръгнете. Що се отнася до водата, автоматичната поилка за котки е добър вариант. Също така препоръчваме да поставите няколко купички с вода на различни места. Не забравяйте да почистите котешката тоалетна преди да заминете!

Обезопасяване на дома

Котетата имат забележителното качество да се забъркват в неприятности. Направете дома си безопасен за вашия домашен любимец, като премахнете или обезопасите всичко, което може да бъде опасно за него. Това означава отровни растения за котките, проводници и кабели, малки или остри предмети, пластмасови торбички, лекарства и химикали.

Създайте комфортна среда

Чесалка за котки

Няколко малки детайла ще ви помогнат да направите престоя на домашния си любимец по-приятен. Оставете поне една включена светлина, за да не бъде на тъмно през нощта. Оставете телевизора или радиото да работят. Звуците на музика и различни гласове могат да бъдат много подходящи за успокояване на котката. Не на последно място, погрижете се температурата в помещенията да бъде под контрол, така че да не бъде нито прекалено горещо, нито прекалено студено за домашния ви любимец.

Още съвети при оставяне котката сама вкъщи

Въпреки че котките могат да останат сами за ден или два, това не означава, че няма да бъдат самотни. Ако няма да бъдете вкъщи за по-дълго време от това, помислете да наемете човек, който да поеме грижите за котката. Също така препоръчваме да изберете надежден приятел или роднина, който всеки ден да проверява вашия домашния любимец. Не на последно място, само здрави възрастни котки трябва да бъдат оставяни сами вкъщи. Ако имате малко коте или животно с медицински проблеми, или го вземете със себе си или се погрижете някой да остане с него, докато ви няма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest