ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Ползи от пиенето на прясно мляко преди лягане

Ползи от пиенето на прясно мляко преди лягане

Прясното мляко е полезно преди лягане
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Още от древни времена прясното мляко е известно с полезните си свойства. То съдържа много витамини и минерали, подходящо е за всяка възраст, освен това е една от най-консумираните напитки в цял свят.

Лекарите винаги са препоръчвали на децата да пият млякото си рано сутрин. То е хранително и зарежда с енергия, освен това е и един чудесен здравословен старт на деня. Млякото е и подходяща напитка след тренировки, защото зарежда тялото с протеини, които пък от своя страна изграждат мускулите. На практика можете да приемате тази напитка по всяко време на денонощието. Прясното мляко преди лягане обаче има конкретни ползи, за които е важно да знаете.

Една от основните причини – то ни осигурява наистина качествен сън. А както знаете, той е от съществено значение за доброто ни здраве. Напитката ще ви помогне да заспите по-бързо. Освен това тя съдържа триптофан – той на практика активира серотонина, известен още като хормон на щастието.

А серотонинът увеличава нивата на мелатонин в тялото ни. Мелатонинът пък е известен като хормона на съня. Той се грижи за нервите и за мускулите ви, като ги държи спокойни и отпуснати през цялата нощ.

Млякото е и източник на енергия. Да, вероятно не това искате през нощта, но пък чаша от него преди лягане ще ви се отрази добре на следващия ден. Ще започнете деня в добро настроение. То помага и за свалянето на килограми.

Млякото е полезно за съня

Ако се опитвате да ограничите храната и да вечеряте по-рано, млякото може да бъде перфектната засищаща напитка точно преди лягане, за да се почувства стомахът ви сит и спокоен. Прясното мляко ще контролира и нивата на кръвна захар, което означава, че на следващата сутрин няма да се събудите гладни.

Говорейки за глад – млякото помага и за храносмилането, успокоявайки целия храносмилателен тракт. Чаша от него преди лягане означава, че на другата сутрин няма да страдате от запек, а в дългосрочен план ще видите подобрение в метаболизма си. То предпазва и от сърдечни заболявания и диабет – само чаша мляко преди лягане подобрява нивата на холестерола и предпазва от сърдечен удар.

Препоръчително е да пиете млякото 2-3 часа преди лягане, за да изпитате всички полезни свойства, за които вече ви разказахме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest