ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Разкриха тайна тибетска рецепта за дълголетие

Разкриха тайна тибетска рецепта за дълголетие

Тинктура от чесън
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Ползите от чесъна са добре познати на всички. Наричат го природен антибиотик и супер храна. Зеленчукът от семейството на лука оправдава тези определения с многобройните си качества. Алицинът и производните му, които се съдържат в чесъна, дават основните му лечебни качества.

Лековитите му свойства са наистина уникални. И затова съвременната наука, не само го използва като съставка в лекарствата, но и продължава да търси нови негови приложения.

Отличните качества на растението са добре известни още на древните народи. Тибетските лечители също са познавали и използвали лековития чесън в практиката си. Те са открили способността му носи дълголетие поради защитния характер по отношение на най-важните органи и системи.

В руините на древен тибетски храм учени от ЮНЕСКО откриват стара рецепта за дълголетие на основата на чесъна. Руски лекари твърдят, че тя е ефикасна, защото подпомага пречистването на тялото от токсините и шлаките, подобрява обмяната на веществата, засилва еластичността на кръвоносните съдове и изостря зрението.

Приготвяне на тибетската рецептата за дълголетие и начин на приемане: 300 грама чесън, нарязан на ситни парченца, се пасира в дървен съд. От цялото количество се подбират 200 грама. Частта, която ще се ползва, трябва да е тази, пуснала най-много сокове. Премества се в стъклена гарафа или буркан и се залива със същото количество спирт.

Затваря се плътно и се оставя на тъмно и прохладно място 10 денонощия. После се прецежда през няколко слоя марля и се оставя още 3 дни да се избистри. Пие се заедно с половин кафена чашка студено мляко по 3 пъти на ден. Взима се 20 минути преди хранене. Пиенето става по следната схема:

Мляко с чесън

І ден - сутрин - 1 капка; на обяд 2 капки; вечер - 3 капки. Всеки следващ ден дозата се увеличава с 1 капка на всеки прием.

На V ден вечерта и следващата сутрин се изпиват по 15 капки. След това започва обратния процес - дозата се намалява с по 1 капка на всеки прием. На Х ден вечерта се взима 1 капка.

От ХІ ден започват да се пият по 25 капки с мляко 3 пъти на ден преди ядене, докато течността свърши.

Ефектът е толкова силен, че нов курс може да се направи чак след 5 години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest