ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Йогалатес - същност и ползи

Йогалатес - същност и ползи

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38414248
Йогалатес
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство-20%
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
23.20 лв.
Виж ››

Какво е йогалатес? Йогалатес е комбинация от йога и пилатес. Както може би знаете, йога е древна практика, която работи върху обединението на ума и тялото, а пилатес е техника от упражнения, фокусирана върху укрепването и тонизирането на цялото тяло.

И така комбинацията от тези два метода създава йогалатес. Този метод е разработен за първи път през 1997 г. от фитнес инструктура Джонатан Урла.

Обикновено йогалатес започва с изпълнението на общи йога пози, като начин за загрявка, след това се преминава към упражнения за дишане, баланс и гъвкавост, а на финала се завършва с малко по-интензивна тренировка от метода пилатес.

За разлика от оригиналните методи за йога и пилатес, йогалатес не изисква точно определен брой повторения на дадено движение, така че вие можете да изберете по колко пъти да повтаряте дадено движение.

Ползите от йогалатес

Релаксация

Идвайки от концепцията за йога, практикуването на йогалатес е чудесен начин да се отпуснете и да намалите стреса, по този начин позволявате на тялото си да релаксира изцяло. Една 30-минутна тренировка ще ви бъде напълно достатъчна, за да се чувствате добре през целия ден, както и да спите спокойно през цялата нощ.

Тонизиране и отслабване

Йога и пилатес

Докато ползите от йогата поставят по-голям акцент върху развитието на гъвкавостта и спокойствието, прилагането на упражненията от пилатес се фокусират към тонизирането и стягането на мускулите на корема, бедрата, задните части и краката. Ако съчетаете йогалатес с подходящ хранителен режим, това ще ви помогне да намалите теглото си значително.

Облекчава често срещани заболявания

За хората, които страдат от болки в гърба, йогалатес може да помогне много за облекчаването на този неприятен дискомфорт. Много от практикуващите йогалатес вярват, че редовното практикуване може да подобри състояния като диабет, артрит, остеопороза и менструални проблеми.

Съвет: Ако сте решили да се занимавате с йогалатес, добре е най-напред да се консултирате с фитнес инструктор, за да знаете с каква степен на натоварване е най-добре да започнете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest