ezine.bg»Статии»Интимно»Пролетни храни за високо либидо

Пролетни храни за високо либидо

Пролетни храни за високо либидо
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Всички любители на животните знаят, че повечето от тях се разгонват през пролетта. Това е времето, през което и нашия организъм се събужда за нов живот.

Или казано по-просто започваме с нови сили да мечтаем за един добър и хубав секс.

За съжаление обаче, това невинаги е възможно и постижимо за всички нас. Някои са по-склонни точно през този сезон да усещат познатата им до болка пролетна умора или дори проявяват симптоми на депресия.

Има ли спасение за тях и има ли някакви храни, с които да обогатят хранителния си режим, така че да повдигнат либидото си точно през пролетта?

Знаем, че независимо от повода е добре да се похапват само сезонните плодове и зеленчуци. Ето защо тук ще предложим на вниманието ви няколко типично пролетни храни, с които да покачите либидото си.

Маруля

Храни, които повишават либидото

Да, истинските марули ни идват на помощ именно през пролетта и присъстват неизменно на традиционната великденска трапеза.

Мили мъже, похапвайте си колкото си искате от зелената салата с репички гарнирана с яйца, но не прекалявайте с алкохола, защото марулята съдейства за повишаване на либидото ви.

По-добре е да отделите повече внимание на половинката си, отколкото на чашката, нали? И неслучайно с марулята споменаване и яйцата. Макар те да не спадат към категорията пролетни храни, те също доказано покачват либидото.

Спанак

Също пролетен зеленчук, който мнозина свързват с детското филмче за Попай моряка и считат, че той дарява тялото ни със сила и съвършени мускули.

Е, не чак толкова, колкото във филмчето, но е доказано че консумацията на спанак води до увеличен приток на кръв към мъжките гениталии.

Което означава, че няма да е проблем да вдигнете самолетчето, да го превърнете в огромен Боинг и да го насочите към небесата, които искате да покорите.

Горски плодове

Ягоди за високо либидо

Ягоди, малини и къпини - тези малки плодчета са много богати на витамин С и на цинк. Знае се, че витамин С е чудесен регулатор на нивата на стреса, влияейки пряко върху човешкия хормон, който го предизвиква.

Човек под стрес няма шанс да има желание за секс. Цинкът, от своя страна, контролира нивото на тестостерон при мъжете и предразползага жените да се потготвят за любовните ласки.

Ябълки

Има ги почти целогодишно, но пролетните ябълки са особено подходяща храна за високо либидо. Освен че са чудесен антиоксидант, те ни даряват с енергията, необходима ни да осъществим един наистина незабравим пролетен секс.

Вижте още от доказаните храни-афродизиаци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest