ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Косата ви оредява! Ето какво да направите

Косата ви оредява! Ето какво да направите

1 от 8 Снимки
1. Да заложите на качествената козметика за коса. Желателно е да избирате натурална козметика, а не поредния синтетичен препарат. Не забравяйте, че има специализирана козметика за коса, предназначена да действа срещу косопад!

Не всяка жена има късмета да има буйна, жизнена, блестяща и гъста коса, която ефирно да се развява зад гърба ѝ. Това не трябва да ви притеснява чак толкова, защото пък вероятно разполагате с други женски дадености, които привличат мъжките погледи - имате дълги крака, голям бюст, искрящо бели зъби, съблазнителна походка и т.н.

Но макар и да не можете да се похвалите с буйна коса, сигурно ще е истински шок за вас, ако забележите, че дори и тази, с която разполагате, започне да пада и видимо оредява.

Да, доста е неприятно да се видим с рядка коса, но почти винаги има какво да се направи по въпроса.

На първо място е добре да знаете, че е напълно нормално да губите по 50 - 100 косъма за едно денонощие. И споделяме това не за да започнете да броите падналите си косми, а за да прецените дали си внушавате (което е напълно възможно), или наистина има място за тревога. Тоест трябва да разберете дали наистина косата ви оредява.

На второ място е добре да се замислите какви могат да са причините за оредяването на косата при жените, защото те могат да са най-разнообразни.

Оредяването на косата може да се дължи на наследствени фактори, или да е в резултат от хормонален дисбаланас, бременност и период след бременността, нездравословен режим на хранене, климатични промени, прием на стероиди или други сериозни медикаменти и т.н.

Добре е да намерите причината, защото в някои от случаите можете и сами да си помогнете - например да промените диетата си или да откажете вредните за здравето ви хапчета.

Но независимо каква е причината, ето как се справите с косопада:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати