ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Как да замразим банани

Как да замразим банани

Замразени банани на пюре

Замразете няколко банана още сега и ще ви бъде много по-лесно да си приготвите смутита, бананов хляб, бананова торта и редица други рецепти на по-късен етап.

В зависимост от това как планирате да ги използвате, в тази статия ще ви представим два различни метода за замразяване на бананите. Те могат да се съхраняват във фризера до една година, така че не е нужно да бързате.

Как да замразим бананово пюре

Планирате ли да си направите бананови палачинки, бананови мъфини или бананов хляб в близкото бъдеще? Можете да си спестите подготвителната работа, като замразите бананово пюре още сега. По този начин то ще бъде готово за прибавяне към всяко тесто, което си пожелаете. Вижте точно как да го направите:

Замразено бананово пюре

Първо обелете и намачкайте бананите. Използвайте силиконова форма за мъфини. Напълнете всяко кръгче от формата с желаното количество бананово пюре. След това покрийте формата и я замразете за едно денонощие. Времето за замразяване ще варира, в зависимост от размера на формата за мъфините и количеството на банановото пюре.

След като вече са добре замразени, ги извадете от формата. Накрая прехвърлете замразените чашки с бананово пюре в торбичка с херметически затварящ се цип и ѝ сложете етикет с датата, на която бананите са били замразени.

Как да замразите парченца банани

Ако планирате да използвате замразения банан за коктейли или бананов сладолед, няма нужда да го смачквате на пюре преди замразяването. Просто следвайте тези указания, за да разберете как да замразите банан, нарязан на парчета:

Замразете банани за бананов хляб

Обелете и нарежете бананите на парченца. Покрийте тава с хартия за печене и отгоре наредете парченцата банан. Замразете във фризер от 2 до 3 часа или докато бананите се втвърдят. Преместете бананите в торбичка с херметически затварящ се цип и сложете етикет с датата, на която бананите са били замразени.

Ако ще използвате банановите парченца за коктейли, няма нужда да ги оставяте да се размразяват. Може направо да ги сложите в блендер. Ако пък планирате да ги печете, първо е необходимо да ги размразите.

Можете да ги преместите от фризера в хладилника, за да се размразят за една нощ, или да ги оставите да се размразят на стайна температура за час-два.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest