Детоксикиращи напитки

Детокс

Детоксикиращите напитки са добро средство да управлявате и поддържате теглото си, както и да се чувствате леки и да сте здрави. Детоксикиращите напитки се приготвят много бързо и невероятно лесно у дома, без да е необходимо да харчите много пари.

За да извлечете максимална полза от това, което може да предложи детоксикираща напитка, е важно да имате някои основни познания по темата.

Ролята на детоксикиращите напитки

Детоксикиращите напитки подпомагат естествения процес на детоксикация на тялото, като стимулират отделянето на енергия, помагат за прочистване на черния дроб. Те способстват за намаляване на възпалението и ни помагат да имаме здрава и красива кожа.

Съставки на детоксикиращите напитки

Детокс чай

Те трябва да съдържа малко захар (и само естествена, от плодовете, които слагаме). И същевременно да имат в състава си много плодове и зеленчуци. Плодовете и зеленчуците като пъпеш, лимон, портокал, грейпфрут, малини, моркови и ягоди са пълни с полезни хранителни вещества като витамин С, калий, ликопен и важни антиоксиданти.

Също така могат да се добавят зеленолистни зеленчуци като спанак, за да осигурят повече витамини и минерали, а други съставки като ябълков оцет, кайенски пипер, джинджифил и розмарин могат да помогнат за прочистването на организма и да ускорят процеса на детоксикация.

Как да си направим детоксикираща напитка?

Просто вземете плодовете и зеленчуците и ги поставете в блендер за смилане на плодове или сокоизстисквачка, и веднага консумирайте получения сок.

Не съхранявайте вашите детокс напитки в хладилника, защото много важни елементи като витамини бързо се разграждат и така ще загубите ценните им свойства.

Безопасна детоксикация

Приготвяне на детоксикиращи напитки

Важно е да се уверите, че правите детоксикацията правилно, а не си вредите. Въпреки че първоначално може да се чувствате по-леки и по-слаби, системното гладуване води до лишаване на тялото от важни хранителни вещества, които ви поддържат здрави. Така че правете детокса разумно и по възможност с помощта на специалист по хранене и диети. Само по този начин ще сте сигурни, че всичко се случва в рамките на нормалното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest